Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін'юсті назвали вартість реєстрації нерухомого майна в 2021 році

Реклама

Міністерство юстиції повідомляє, що відповідно до Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2021 року становить 2 270 гривень, а тому й збільшено адміністративний збір за проведення реєстраційних дій та за надання інформації з Державного реєстру прав.

Згідно зі ст. 34 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено у 2021 році адміністративний збір у таких розмірах.

За державну реєстрацію права власності (у тому числі довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов'язань) протягом 5 робочих днів необхідно сплатити 230 грн, двох - 2 270 грн, одного - 4 540 грн, протягом двох годин - 11 350 грн.

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни.

Державна реєстрацію інших речових прав, похідних від права власності, протягом аналогічних строків адмінзбір коштуватиме відповідно 110, 1 140, 2 270 та 5 680 грн.

За державну реєстрацію обтяжень речових прав, яка відбувається в день реєстрації відповідної заяви, слід буде сплатити 110 грн.

За державну реєстрацію прав у результаті вчинення нотаріальних дій в день реєстрації відповідної заяви адмінзбір складатиме 230 грн.

Виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника коштуватиме 90 грн.

За отримання інформації з Державного реєстру прав адмінзбір становить 60 грн за кожні 25 сторінок інформації - у разі отримання у паперовій формі, 30 грн - за отримання у електронній формі в режимі реального часу. За отримання інформації адвокатами, нотаріусами (під час вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном, об'єктом незавершеного будівництва) шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав необхідно сплатити 90 грн.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини