Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендарі можуть платити тільки за комунальні послуги - Гетманцев

Реклама

Орендарі, які в період карантинних обмежень не можуть використовувати приміщення, мають право на зниження орендної плати.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

З моменту встановлення карантину, введеного Постановою № 211 (із наступними змінами і доповненнями), і до його скасування в установленому законом порядку, плата за користування нерухомим майном (його частиною) підлягає зменшенню за вимогою наймача, який здійснює підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж усього часу, коли майно не могло використовуватися в підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через запроваджені обмеження та (або) заборони.

Відповідні норми передбачені п. 14 прикінцевих та перехідних положень Цивільного Кодексу.

Згідно з нормою, з моменту введення карантину в березні 2020 і до його скасування, орендна плата на вимогу орендаря підлягає зменшенню до фактичних витрат на утримання майна (тобто не більше вартості комунальних послуг і податків). Застосовується цей пункт протягом всього терміну, коли орендоване майно не могло використовуватися у підприємницькій діяльності в повному обсязі.

Також читайте: Орендарі зможуть платити тільки за комунальні послуги: правила карантинної оренди знову оновили

Ефективна робота на карантині - це реальність! Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексну екосистему інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360, яка надає увесь необхідний інструментарій для роботи керівника, юриста, бухгалтера і фахівців інших спеціальностей.

Отримайте тестовий доступ і переконаєтеся, що віддалена робота не може стати на заваді продуктивності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини