Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував новий правопис української мови, встановлений Кабміном

Реклама

Сьогодні, 28 січня 2021 року, Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабміну № 437 "Питання українського правопису" від 22 травня 2019 року, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису".

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Ростислав Кравець, старший партнер адвокатського об'єднання "Кравець і партнери".

Рішення суду набуде чинності через 30 днів, якщо Кабмін не подасть апеляцію.

Як зазначили у прес-службі ОАСК, провадження у справі було відкрито у червні 2019 року, позивачами у справі виступили ГО «Правова держава» та жителька міста Херсон, яка діяла в інтересах своєї неповнолітньої доньки. Відповідач - Кабінет Міністрів України, третя особа - Міністерство освіти і науки України. Справа розглядалась за правилами загального позовного провадження, судом було проведено 8 судових засідань у справі.

В ході розгляду справи судом було встановлено, що Кабінет Міністрів України при ухваленні вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та із порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів. З огляду на це, суд визнав протиправною та нечинною Постанову Кабінету Міністрів № 437.

Нагадуємо, що 3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції "Українського правопису" опублікований на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки і Національної академії наук. З цієї миті рекомендовано застосовувати норми і правила нової редакції Правопису в усіх сферах громадського життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини