Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС зазначили, чи повинен репетитор сплачувати податки та подавати декларацію

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що деклараційна кампанія - 2021 триває. Декларування доходів пов'язано із виконанням фізичними особами - платниками податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) вимог ст. 67 Конституції та норм Податкового кодексу.

Якщо викладач-репетитор не є фізичною особою - підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги фізичним особам, то він зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - декларація) за 2020 рік таким викладачам - репетиторам слід подати до 1 травня 2021 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859.

Подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини