Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голосування онлайн із будь-якої точки світу: як працює нова система відеозасідань для органів влади На правах реклами

Реклама

Компанія Сisco в партнерстві з українськими компаніями ERC і Intecracy group розробили нове рішення - "Відеозасідання". Продукт комплексний і дає змогу одночасно підтримувати кілька функцій: відеоконференцію, голосування та роботу з документами, забезпечуючи водночас прозорість і легітимність голосування, де б не знаходилися учасники зустрічі.

Можливості "Відеозасідання":

1. Безпечна авторизація. Доступ до системи здійснюється через захищений канал зв'язку (VPN), що повністю виключає зовнішні загрози і втручання, потім відбувається авторизація з використанням логіна і пароля, а також підключення електронного цифрового підпису, оскільки українське законодавство передбачає дистанційну ідентифікацію особи тільки з використанням ЕЦП/КЕП.

2. Документообіг. Можливість завантажувати і вивантажувати будь-які документи, сканувати й розпізнавати тексти, вносити правки та коментарі з фіксацією часу й автора правок. Використання контекстного пошуку, включно з пошуком за відмінками і синонімами.

3. Робота на власному сервері. Розміщення програмного забезпечення (ПЗ) і зберігання документів на ресурсах підприємства, що гарантує максимальний рівень безпеки даних і цілодобовий доступ до інформації.

4. Аудит. Усі дії користувачів та адміністраторів фіксуються в системі, їх неможливо видалити або змінити. Будь-які правки в документах або результатах голосування не зможуть залишитися непоміченими.

5. Стенограма та протокол засідання. До рішення інтегровано розроблену компанією Ender Turing функцію розпізнавання мови і голосів із записом стенограми засідання українською та російською мовами, а також з унікальною можливістю автоматичного розставляння розділових знаків в українській мові.

Усі стенограми індексуються та розпізнаються, що дає можливість знайти будь-яку необхідну інформацію, яку обговорювали на нараді або засіданні.

Результати голосувань автоматично вносяться до протоколу і фіксуються з перевіркою ЕЦП/КЕП. Протоколи можуть відразу публікуватися на сайті установи.

6. Процес голосування. "Відеозасідання" адаптується до регламенту роботи будь-яких органів влади й інших колегіальних органів. Також низка корисних функцій дає змогу мінімізувати будь-які порушення та зробити голосування більш ефективним і відкритим: створення розкладу засідань, порядку денного, списків учасників, внесення правок до документів онлайн, контроль тривалості та черговості виступу спікерів. Процедура голосування автоматизована і проводиться з фото- і відеофіксацією, а також може транслюватися онлайн.

7. Голосування з будь-якого місця. Забезпечено повний контроль голосування, оскільки учасник не може використовувати чужий цифровий підпис, а сам момент прийняття рішень фіксується на фото. Щоб персонально проголосувати, не обов'язково бути присутнім у залі засідань. Брати участь можна з будь-якого місця з доступом до Інтернету, причому з будь-якого пристрою. Навіть під час перебування у відрядженні, на самоізоляції, на зустрічі достатньо просто зайти у "Відеозасідання", авторизуватися і взяти участь у голосуванні.

8. Захист даних. Архітектура рішення повністю відмовостійка і захищена від зовнішніх втручань, а кожен елемент рішення отримав експертний висновок Держспецзв'язку за критеріями технічного захисту інформації з рівнем гарантій Г-2 і Г-3. Ці рівні безпеки підтверджують повну контрольованість і керованість процесів розробки, постачання і супроводу ПЗ, унеможливлюють випадковий або умисний витік, несанкціонований збір і передачу даних третім особам.

9. Зручність використання. Незважаючи на широкий набір інструментів і функцій "Відеозасідання" доступне і зручне для користувачів, його інтерфейс простий і не вимагає спеціальної підготовки, а для голосування достатньо доступу до Інтернету і наявності веб-камери. Клієнт може самостійно налаштувати рішення під себе і обрати всі необхідні опції.

Дії користувача для голосування:

1. Відкрити "Відеозасідання" у браузері

2. Пройти авторизацію (логін і пароль)

3. Завантажити ЕЦП/КЕП

4. Ознайомитися з порядком денним і документами

5. Виступити з пропозиціями і прослухати спікерів

6. Проголосувати

7. Подивитися результати голосування

Для дотримання регламенту в засіданні окремо реалізовано вікно секретаря, який повністю керує процесом: контролює тривалість виступів, може відключати мікрофони, включати таймер голосування, змінювати розкладку зображень.

Головна перевага системи - її комплексність, яка дає змогу повністю закрити весь цикл процедури прийняття рішень будь-яких колегіальних органів, забезпечуючи прозоре, легітимне і захищене голосування.

Онлайн-демонстрація рішення «Відеозасідання» на сайті

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини