Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантинна допомога у розмірі 8000 грн: хто не може її отримати

Реклама

Уряд постановою від 7 квітня 2021 р. № 328 затвердив Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Допомога надається найманим працівникам суб'єкта господарювання або ФОП, основний вид економічної діяльності яких зазначений першим у відомостях з ЄДР, та відповідає КВЕД визначеним у переліку.

Допомога не надається:

1) найманим працівникам:

  • які на дату звернення працюють у суб'єкта господарювання, що не нарахував ЄСВ за усі місяці відповідного кварталу, а саме:

IV кварталу 2020 р., якщо обмежувальні заходи запроваджені у лютому - травні 2021 р.;

I кварталу 2021 р., якщо обмежувальні заходи запроваджені у червні - серпні 2021 р.;

II кварталу 2021 р., якщо обмежувальні заходи запроваджені у вересні - листопаді 2021 р.;

III кварталу 2021 р., якщо обмежувальні заходи запроваджені у грудні 2021 р.;

  • які працюють у суб'єкта господарювання, основний вид економічної діяльності якого на останній день місяця, який передує місяцю, в якому подається заява, не включений до переліку КВЕД;

  • які працюють у суб'єкта господарювання за сумісництвом;

  • середня заробітна плата яких перевищує 30 тис. гривень на місяць;

2) фізичним особам - підприємцям, які є застрахованими особами:

  • державна реєстрація яких становить менше трьох місяців;

  • які за останній звітний рік сплатили ЄСВ за себе менше ніж за шість місяців (крім осіб, які звільнені від сплати ЄСВ за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”);

  • основний вид економічної діяльності яких на останній день місяця, який передує місяцю, в якому подається заява, не включений до переліку КВЕД;

  • які є найманими працівниками та фізичними особами - підприємцями одночасно;

  • підприємницька діяльність яких за даними ЄДР припинена на останній день місяця, який передує місяцю, в якому на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи.

Звернутися із заявою на виплату допомоги можна протягом 30 днів з дня запровадження на території відповідного регіону "червоної зони" карантину.

Заява формується та подається в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія” (далі - Портал Дія), у тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Списки на виплату допомоги формуються Мінцифри на підставі поданих заяв після перевірки інформації та надаються Пенсійному фонду України один раз на день не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після дня подання заяви застрахованою особою.

Пенсійний фонд України надсилає Мінсоцполітики заявку на перерахування коштів для виплати допомоги наступного робочого дня після одержання списків на виплату допомоги від Мінцифри, але не пізніше 25 грудня 2021 року.

Перерахування допомоги проводиться АТ “Ощадбанк” на банківський рахунок (за стандартом IBAN) у банку, в якому відкрито рахунок, зазначений у заяві.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини