Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малий бізнес зможе отримати пільгове кредитування на 100 млн дол. за новою програмою

Реклама

19 квітня Уряд прийняв постанову про «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування».


Про це зазначили на сайті Уряду.

Проектом «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування» передбачено залучення кредиту від МБРР в розмірі 100 млн дол. США для надання експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам доступу до довготермінового фінансування. Завдяки чому відбуватиметься нарощення експортного потенціалу для стимулювання росту ВВП України в умовах падіння економічної активності у світі, спричиненого пандемією коронавірусу.

Зазначено, що з огляду на підвищення попиту з боку потенційних фінансових установ-учасників в умовах кризи спричиненої COVID-19, Проект буде своєчасним, очікуваним і матиме позитивний вплив на розвиток експортоорієнтованих малих та середніх підприємств, розширення виробничих потужностей реального сектору, сприятиме збереженню існуючих та створенню нових робочих місць, особливо в контексті подолання наслідків кризи.

Уряд також підтримав розпорядження Президента України про утворення української делегації для участі у переговорах з МБРР та уповноваження голови правління акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» на підписання Гарантійної угоди між Україною та МБРР.

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини