Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малозабезпеченим сім'ям даватимуть гроші на відкриття бізнесу: нова програма

Реклама

21 квітня Уряд затвердив Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї, її розмір та умови повернення.

Про це повідомляють у Мінсоцполітики.

Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги, яка надаватиметься непрацюючим працездатним особам - членам малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

Розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати (до 1 грудня 2021 року - 90 тис. грн), встановленої законом на 1 січня календарного року, у якому приймається рішення про її надання.

Передувала рішенню Уряду успішна реалізація пілотного проекту „Рука допомоги”, який впроваджувався Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку у 2017 - 2019 рр. у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об'єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей.

Під час пілотного проекту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців. За три роки лише 19 з них припинили підприємницьку діяльність, що становить всього 8%.

Сфери діяльності учасників проекту - найрізноманітніші: від автосервісу до виготовлення меблів, одягу і взуття, від виробництва продуктів харчування до лісного господарства і виконання висотних робіт. А середній місячний дохід становив від 25 до 150 тис. гривень.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини