Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

25 топових PR-фахівців поділилися кейсами комунікації у хаос: як пройшов Антикризовий PR-марафон

25 травня 2021, 17:20
1893
0
Реклама

20 травня на Антикризовому PR-марафоні 25 топових фахівців із комунікацій поділилися новими інструментами взаємодії з аудиторією, побудови персонального бренда та репутації. Тисячі учасників отримали інструменти від «Київстар», WOG, Kernel, FAVBET та інших провідних компаній у форматі онлайн-трансляції та наживо в інноваційному майданчику UNIT.City. Інформаційним партнером марафону виступила компанія ЛІГА:ЗАКОН.

Ведучими заходу стали телеведуча, журналіст Олена Морозова та телеведучий, медіаменеджер, шефредактор Obozrevatel TV Вадим Колодійчук.

Директорка з корпоративних комунікацій «АрселорМіттал Кривий Ріг» Ярина Ключковська поділилася трендами у комунікації та довела, чому ринку необхідне нове дихання.

Результати дослідження КМІС, проведеного у грудні 2020 року, невтішні: волонтерам, церкві та громадським організаціям люди довіряють більше, аніж ЗМІ. Ми живемо за часів процвітання джинси, величезної кількості інформації та корпоративного нарцисизму. Перед нами стоїть вибір: аби йти за марнославством, або почати приносити реальну цінність.

Важливість інтеграції КСВ у бізнес-модель у форматі панельної дискусії обговорили:

  • Маріанна Коніна, Chief Public Engagement Officer у TECHIIA holding,

  • Сергій Демченко, начальник управління з корпоративних комунікацій корпорації «АТБ»,

  • Тіна Михайловська, співзасновниця та керівниця БФ «Життєлюб».

Модераторкою була Світлана Пугач, директорка зі стратегічних партнерств БФ «Таблеточки».

«Для ефективної взаємодії важливо обрати тему, що збігається з метою засновника компанії, колективу, бренда, аудиторії», - переконана Тіна Михаловська.

«Стратегія активності бізнесу у напрямі КСВ - це win-win-win: виграє бізнес, пріоритетні стейкхолдери та суспільство загалом», -

додала Світлана Пугач.

Head of PR Communications & Employer Branding FAVBET Ксенія Тюрікова розповіла про

антикризові комунікації в Entertainment Tech - бізнесі в ігровій індустрії, що трансформується.

Головний виклик - криза довіри до індустрії, саме тому компанія сьогодні працює за трьома напрямами: новий рівень комунікації з державним та економічним сектором, перехід до сегмента entertainment tech, нова риторика у суспільстві.

Наше завдання - побудувати lifestyle-бренд. У суспільстві завжди були і будуть ігри, і ми

виступаємо за розвиток культури гри, розважальних сервісів. Індустрія геймінгу залишається драйвером новітніх технологій та об'єднує провідних IT-фахівців з усього світу. Для якісної трансформації ми запросили до співпраці креативного партнера - агенцію Banda. Наш вектор: людяна комунікація, простота повідомлення і сила креативу, над омніканальною реалізацію яких ми будемо активно працювати протягом року.

Директор з корпоративних зв'язків «Київстар» Анна Захараш розповіла, чому кризи уникнути неможливо, але підготуватися до неї можна і потрібно.

Завдання будь-якого керівника PR-відділу - створити таку команду, в якій будуть різні люди, з різними поглядами і розумінням. В умовах кризи важливо почути різні точки зору, аби ухвалити рішення. Криза настане будь-що, головне - в якій формі ви її зустрінете. Завдання PR-фахівця - налагоджувати процеси і «репетирувати» кризи.

Промо для проєкту «Маска» зробила PR-команда телеканалу «Україна» без залучення агенцій. Як їй це вдалося, розповіли директорка з комунікацій телеканалу «Україна» Марія Пінчук та директорка департаменту з корпоративних комунікацій «Медіа Група Україна» Олена Шрамко.

Спікерки поділилися проморішеннями, які допомогли досягти результату: залучення до перегляду шоу 14,5 млн глядачів. Серед інструментів: найдовша промокампанія, унікальний контент для діджитал, Backshow та таємний діджитальний ведучий (контент лише для YouTube та Instagram «Маски»), «заборонений» престур на майданчик для 39 журналістів та блогерів, виставка масок у ЦУМі тощо.

«Головна роль генерального директора сьогодні - стати Chief Empathy Officer», - переконана керівниця PR-напряму EVA Олександра Гнатик. З учасниками марафону вона поділилася статистикою, що свідчить про кризу довіри до лідерів та зауважила, що бізнес стає найбільшим елементом довіри серед людей.

У той час, як світ дедалі глибше занурюється у недовіру та дезінформацію, бізнес стає єдиною інституцією, якій довіряють. 61% людей виявили довіру бізнесу під час пандемії. І такі високі вимоги до бізнесу означають такі самі високі вимоги до генеральних директорів.

«Успіх керівника - це успіх команди, тому бренд керівника залежить від того, наскільки сильна команда і наскільки йому вдалося створити клімат всередині команди», - президент авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне переконав у важливості внутрішньої комунікації.

Конкуренція змушує нас щодня ухвалювати швидкі рішення, а це можливо лише тоді, коли керівник довіряє команді і передає їй великі повноваження. Саме тому внутрішня комунікація не менш важлива, ніж зовнішня.

Персональний брендинг та вплив репутації та активної публічної позиції топменеджера на бізнес у форматі панельної дискусії обговорили PR agent Гарика Когородського та Володимира Дантеса Анна Давиденко та директорка з комунікацій холдингу UFuture, засновниця комунікаційної агенції UAgency Олександра Погоріла. Модераторкою була Олена Дерев'янко, віцепрезидентка Української PR-ліги.

Нові PR-інструменти та цікаві кейси використання соцмереж учасники отримали на панельній дискусії за участі:

  • Катерини Гуленок, керівниці напряму корпоративних комунікацій «Брокард-Україна»;

  • Оксани Коваль, керівниці департаменту комунікацій, PR та GR Kernel;

  • Олени Бабикіної, старшої менеджерки з корпоративних відносин Carlsberg Ukraine;

  • Наталії Реви, PR-директорка SAGA Development.

Модераторкою виступила директорка з комунікацій ЕВА Оксана Миронько.

Після Антикризового PR-марафону відбулася церемонія нагородження найкращих PR-фахівців! Переможців обирала онлайн-спільнота голосуванням на сайті та експертне журі.

Чудовим завершенням церемонії став виступ саксофоніста, композитора, музиканта Дениса Коротєєва.

Організатори дякують партнерам:

  • генеральному партнеру - компанії FAVBET;

  • партнеру, що приймає - UNIT.City;

  • BRUNCH партнеру - мультизлакові снеки нового покоління BRUNCH;

  • партнеру кава-пауз - компанії «Соломія»;

  • водному партнеру - бренду «ЙОДО»;

  • торгівельній марці Jack Daniel's.

А також медіапартнерам:

  • «ТРК Україна»;

  • «Апостроф ТВ»;

  • «5 каналу»;

  • «АДВ Експерт»;

  • Creativity.ua;

  • журналу «Marie Claire Україна»;

  • онлайн-платформі креативних індустрій України CASES;

  • порталу «LIGA 360»;

  • Асоціації адвокатів України;

  • сайту LIGA.net;

  • порталу postfactum.info;

  • порталу «Букви»;

  • порталу «Обозреватель»;

  • «Артприз».

Організатори:

Ekonomika + - бізнес/медіа бюро, в яке входять: лідер ділового контенту Delo.ua, онлайн-медіа про PR і маркетинг MMR.ua, дайджест ділової жінки Womo.ua та журнал «ТОП-100. Рейтинги найбільших». Компанія щорічно проводить майже 20 бізнес-заходів, серед яких: великий фестиваль для малого і середнього бізнесу Get Business Festival, обмін кейсами між HR-фахівцями за межею стандартних компетенцій HR-марафон, досвід ділових жінок She Congress, стратегії і досвід змін від лідерів великого бізнесу Business Wisdom Summit.

Marketing Media Review - це тенденції і новини ринку реклами, маркетингу та медіа, статті про вдалі і невдалі рекламні проєкти, інтерв'ю з успішними особистостями з маркетингу та PR.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН, яка виступила інформаційним партнером Антикризового PR-марафону, розробила унікальне рольове робоче місце для PR-фахівця в екосистемі хмарних продуктів для командного управління ризиками LIGA360. Більш детальна інформація за посиланням: https://liga360.ligazakon.net/.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини