Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив порядок перевірки покупців землі сільгосппризначення

Реклама

Уряд 16 червня затвердив Порядок перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки с/г призначення вимогам відповідно до ст. 130 Земельного кодексу України. Про це повідомляє Урядовий портал.

Порядок містить чітку послідовність дій нотаріуса щодо здійснення перевірки набувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Така перевірка, зокрема, включатиме: встановлення особи набувача; кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи; перевірку застосовування санкцій; перевірку віднесення набувача до переліку осіб, пов'язаних із провадженням терористичної діяльності; визначення загальної площі земельних ділянок сільгосппризначення, які є у власності набувача.

Для цього використовуватимуться дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Перевірку здійснюватиме орган, що реалізує державний контроль за використанням та охороною земель.

Читайте також:

Запуск ринку землі: checklist для фермера

Купівля-продаж сільськогосподарської землі: умови договору

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Старт земельної реформи в умовах нестачі коштів, активізація рейдерства та законодавчі зміни можуть призвести до неочікуваних наслідків. ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексне рішення - LIGA360 для агробізнесу, яке допоможе всій команді об'єднати зусилля для управління ризиками та вирішення щоденних професійних завдань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини