Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкриття ринку землі: хто має переважне право викупу земельної ділянки

Реклама

Уряд вніс зміни до порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Як відзначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це рішення дасть можливість забезпечити коректну процедуру продажу та правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі.

Про це зазначають на сайті Кабміну.

«Після відкриття ринку землі аграрії, які багато років працюють на земельній ділянці, отримають переважне право її викупу. Водночас всі угоди купівлі-продажу будуть перевірятися на дотримання вимог закону», - зауважив очільник Уряду.

Прем'єр-міністр дав завдання Міністерству аграрної політики та продовольства забезпечити необхідний рівень інформування, щоб люди на місцях розуміли всі переваги земельної реформи.

Денис Шмигаль також відзначив, що, окрім відкриття ринку землі, важливо розвивати систему меліорації, оскільки спекотна погода постійно створює небезпеку посухи та втрати врожаю для аграріїв.

«У зв'язку з цим проект зрошення в південних областях є пріоритетом нашого Уряду та профільного Міністерства», - резюмував Прем'єр-міністр.

Крім того, постановою Уряду передбачені й інші новації щодо особливостей державної реєстрації речових прав на земельні ділянки. Вони, зокрема, стосуються процедурних питань:

- державної реєстрації заборони передачі емфітевзисом земельної ділянки сільськогосподарського призначення в оренду та припинення такої заборони;

- державної реєстрації наміру власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення щодо продажу земельної ділянки;

- державної реєстрації права оренди земельної ділянки, права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), права користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), набутого у результаті відчуження такого права її користувачем у випадках, передбачених законом, а також набутого на підставі рішення суду, у результаті примусового звернення стягнення на таке право користування чи у результаті спадкування;

- відображення відомостей про обтяження речового права та інших пов'язаних із цим відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Читайте також:

Уряд затвердив порядок перевірки покупців землі сільгосппризначення

Запуск ринку землі: checklist для фермера

Купівля-продаж сільськогосподарської землі: умови договору

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу команді працювати в єдиному робочому просторі. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів містить головні інструменти, які допомагають відстежувати зовнішні ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини