Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують сформувати ринок орендного житла комунальної форми власності

Реклама

10 червня у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 5700 стосовно оренди житла, що є об'єктом права комунальної власності.

Проектом Закону пропонується доповнити частину другу статті 810 Цивільного кодексу абзацом другим такого змісту:

«Підстави, умови, порядок укладення та припинення договору оренди житла, що є об'єктом права комунальної власності, встановлюються актами житлового законодавства та рішеннями відповідних місцевих рад.»

Основною метою проєкту Закону є створення умов для формування фонду орендного житла комунальної власності та вирішення проблеми забезпеченості населення житлом.

У пояснювальній записці зазначено, що Житловим кодексом Української РСР врегульовані відносини щодо надання у користування жилих приміщень комунальної форми власності за договором найму. Проте зазначеним Кодексом не передбачено надання жилих приміщень комунальної власності фізичним та юридичним особам в оренду.

Статтею 3 Закону «Про оренду державного та комунального майна» серед об'єктів, які надаються в оренду відповідно до цього Закону, не визначені житлові приміщення.

Оскільки на сьогодні питання надання житла комунальної власності в оренду не врегульовано, на законодавчому рівні необхідно встановити правові, економічні й організаційні засади формування та використання фонду орендного житла комунальної власності, наділивши відповідними повноваженнями місцеві ради, що дозволить оперативно та з урахуванням особливостей розвитку окремих адміністративно-правових одиниць вирішувати нагальні питання оренди житла.

Контролювати дані щодо належного вам нерухомого майна можна за допомогою сервісів SMS-МАЯК та SMS-маяк Земля які повідомляють не лише про зміни, що відбулися у реєстрі, а й про спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини