Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При відчуженні земельної ділянки після зняття мораторію необхідно сплатити 6,5 % податків та зборів

Реклама

При укладанні певного виду цивільно-правових угод щодо відчуження земельних ділянок на сторін покладається обов'язок сплати податків.

Про це нагадують у Міністерстві юстиції.

Так, після зняття так званого мораторію на відчуження ділянок сільськогосподарського призначення при посвідченні договору про відчуження такої земельної ділянки необхідно буде сплатити:

-податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу;

- військовий збір у розмірі 1,5%, причому ще до моменту нотаріального посвідчення договору відчуження земельної ділянки.

Базовою розрахунковою величиною для оподаткування буде зазначена в договорі купівлі-продажу ціна, яка не може бути нижчою за оціночну вартість землі, розрахованої уповноваженим органом.

Законодавчий алгоритм оподаткування земельних операцій передбачає і низку пільг. Скажімо, від оподаткування звільняються власники земельних ділянок сільськогосподарського призначення та земельних часток (паїв), які були отримані у порядку безоплатної передачі згідно зі статтею 121 ЗК. Пільгами за певних умов і тільки раз на рік можуть скористатися також особи, які отримали такі ділянки у процесі приватизації.

Читайте також:

Уряд затвердив порядок перевірки покупців землі сільгосппризначення

Запуск ринку землі: checklist для фермера

Купівля-продаж сільськогосподарської землі: умови договору

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу команді працювати в єдиному робочому просторі. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів містить головні інструменти, які допомагають відстежувати зовнішні ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини