Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

2 липня набув чинності Закон про "податок на Google"

Реклама

Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам" від 03.06.2021 № 1525-IX набув чинності сьогодні, 2 липня.

Законом передбачено наступне:

  • виключено норму, згідно з якою резиденти при виплаті нерезидентам доходу за виробництво та/або розповсюдження реклами повинні сплачувати податок за ставкою 20% суми таких виплат за власний рахунок;

  • включено нерезидентів до переліку осіб, які реєструються платниками ПДВ (за спрощеною процедурою);

  • запроваджується оподаткування ПДВ (20%) електронних послуг, що постачаються нерезидентами фізичним особам (крім ФОП-неплатників ПДВ), місце постачання яких розташоване на митній території України;

  • визначено перелік електронних послуг.

Детальніше про новації Закону дивіться в інфографіці від співавтора проекту Данила Гетманцева за посиланням

Також про податкові новації читайте у аналізі закону від KPMG Law Ukraine: ПДВ на Google і Netflix: хто, кому і за що буде платити?

Уникайте фінансових ризиків при укладанні договорів. Спробуйте новий функціонал Contractum в LIGA360: Юрист. У системі можна перевірити приховані платежі за контрактом, пересвідчитися що штрафи та неустойки вказані згідно домовленостей. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини