Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкриття ринку землі: нотаріус може отримати доступ до земельного кадастру протягом доби

Реклама

На момент старту ринку земель сільськогосподарського призначення доступ до Державного земельного кадастру, необхідний для перевірки дотримання покупцем законодавчого обмеження щодо площі земель "в одні руки", мали 879 нотаріусів (із загальної кількості у близько шість з половиною тисяч).

Лише за кілька днів після відкриття ринку земель до Держгеокадастру надійшло більше двох тисяч заяв від нотаріусів щодо надання доступу до Державного земельного кадастру.

Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Земельне відомство, а також Державне підприємство "Центр Державного земельного кадастру" були готові до цього ажіотажу. Було спеціально розроблено спрощений, електронний порядок подання заяви, до опрацювання заяв залучено додаткових працівників. Спільно із Нотаріальною палатою проведено роз'яснювальну роботу, поширено інструкцію з підключення, зроблено презентацію процедури підключення, викладені у загальний доступ та поширено відповідні відеоматеріали. Заяви нотаріусів розглядаються у строк, що не перевищує доби, невеличка затримка сталася лише у зв'язку із накопиченням великої кількості заяв за вихідні.

Станом на сьогодні від нотаріусів надійшло загалом 2 344 заяви, із них 1 382 заяви погоджено, 233 - відмовлено, 729 перебувають на розгляді.

Що треба знати про ринок землі в Україні: добірка важливої аналітики

Захищайте свою землю від рейдерського захоплення. Для цього можна скористатися сервісом SMS-маяк, який повідомляє не тільки про зміни, які сталися, а й про спроби внести такі зміни до реєстр.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини