Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Певних ФОПів ДПС знімає з обліку без перевірки: з чим це пов'язано

Реклама

З метою спрощення та прискорення процесу припинення фізичних осіб - підприємців, які не здійснювали господарську діяльність, шляхом зняття таких платників з обліку в контролюючих органах без проведення перевірки, Державною податковою службою України наказом від 15.09.2020 № 499 затверджено Методичні рекомендації щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв'язку з припиненням платників та форму висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки.

Про це зазначають у ДПС.

Наказом Державної податкової служби України від 04.06.2021 № 568 внесені зміни до наказу ДПС від 15.09.2020 № 499, яким розширено коло платників, відносно яких може бути прийнято рішення щодо недоцільності проведення перевірки.

Протягом січня - червня 2021 року зазначеними вище комісіями розглянуто 112,7 тис. висновків доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки, за результатами розгляду яких 82,4 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок.

Робота щодо зняття з податкового обліку платників податків - фізичних осіб, які подали заяви на припинення, триває.

Малий бізнес потребує великих зусиль. LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини