Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтримав донарахування 50,2 млн грн підприємству за нереальність господарських операцій

Реклама

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність винесеного ГУ ДПС у м. Києві податкового повідомлення-рішення на суму 50,2 млн гривень.

Про це зазначають у ДПС.

Таким чином позицію ГУ ДПС у м. Києві підтримано та зроблено висновок про нереальність господарських операцій між ТОВ «Еко Лідер» та низкою контрагентів.

Колегія суддів взяла до уваги, що для підтвердження виконання умов однотипних договорів, укладених між ТОВ «Еко Лідер» та його контрагентами, платником податків не надано до суду документів, наявність яких визначена обов'язковою відповідними договорами, а саме: посвідчення (сертифікати) якості на товар, ТТН, договори зберігання.

Окрім цього, судом апеляційної інстанції враховано те, що платником податків під час перевірки не надано витребувані контролюючим органом документи на підтвердження руху товару, в тому числі й після закінчення перевірки та до прийняття рішення контролюючим органом, про що останнім складено відповідний акт. Відтак, ГУ ДПС у м. Києві зроблено правильний висновок про відсутність таких документів у ТОВ «Еко Лідер».

Разом з тим, суд зазначив, що платник податків не надав достовірних пояснень з приводу ненадання до перевірки та до суду першої інстанції поданих до суду апеляційної інстанції документів, про які зазначалося вище. З огляду на викладене, вони не були прийняті судом апеляційної інстанції.

Відтак, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу ГУ ДПС у м. Києві задоволено, скасовано рішення суду першої інстанції про задоволення позовних вимог, прийнято нову постанову, якою відмовлено у задоволенні позовних вимог про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

    Залиште коментар
    Увійдіть, щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
    Схожі новини