Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці попереджають про нову поширену схему у шахраїв

Реклама

Останнім часом випадки шахрайських дій з боку «псевдоподатківців» набувають поширення.

Про це зазначають у ДПС.

Так за останній тиждень податківці отримали декілька повідомлень щодо вимагання коштів від суб'єктів господарювання.

Зазвичай телефонні «ділки» в ході розмови з підприємцями або ж із керівниками підприємств пропонують за матеріальну винагороду «вирішити питання» з приводу упередження податкових перевірок, які нібито планують проводити працівники Головного управління ДПС. Останнім часом псевдоподатківці телефонують з таких номерів: 0993098705, 0951724281 та 0951724581.

Аферисти не зупиняються та випробовують на платниках податків нові схеми шахрайства. Одна з найпопулярніших схем у шахраїв - отримати невелику комісію за обіцянку великих грошей, при нагоді взагалі залишити жертву з порожніми кишенями. Схема не втрачає своєї популярності - змінюється тільки привід, за яким жертві обіцяють «виграш», «компенсацію», «приз» або якусь виплату. Платник отримує лист від сервісу Google Docs з посиланням на розміщений там документ. Лист проходить спам-фільтр, який блокує підозрілі розсилки, бо листи від Google вважаються безпечними.

І в темі листа, і в самому повідомленні досить сухо повідомляють, що одержувачу належить виплата компенсації коштів. За додатковою інформацією йому пропонують перейти за вказаним посиланням в сховище Google.

Важливо!

Державна організація не зберігає документ в хмарному акаунті приватного, до того ж закордонного, сервісу. Всю офіційну та надійну інформацію щодо податкового законодавства та можливих повернень податків ви можете бачити на наших офіційних ресурсах, отримати через держпослуги або паперовим листом. Шахраї розраховують, що обіцянки виплат знизять вашу пильність, й ви не задумаєтеся про невідповідність, - акцентує посадовець.

ДПС радить платникам податків бути уважними, ретельно перевіряти інформацію, не дозволяти аферистам вводити себе в оману. Факти довіри шахраям завдають значних матеріальних збитків суб'єктам господарювання та дискредитують податкову службу. А у разі отримання інформації про такі пропозиції негайно повідомляти відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини