Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які зміни слід моніторити бізнесам, щоб залишатися конкурентними

8 вересня 2021, 16:24
1041
0
Реклама

Топ-5 зовнішніх впливів до уваги компаній

Зараз складно уявити компанію, яка зможе досягти успіху без щоденного моніторингу зовнішніх впливів. Зміни в економіці, державному управлінні, технології, глобальні та локальні бізнес-тренди - ось лише невеликий перелік факторів вартих уваги підприємців. Щоб залишатися попереду конкурентів, керівники мають постійно коригувати свої стратегії з урахуванням середовища, в якому працює їх бізнес.

Пандемія COVID-19 стала прикладом того, як життя організацій може змінитися за один день. І хоча деякі сфери зазнали більшого впливу, майже кожен бізнес був змушений оцінити мінливий ландшафт та переглянути підходи на майбутнє.

У огляді розказуємо про топ-5 змін за якими варто слідкувати та про інструменти, які допомагають їх моніторити в режимі реального часу.

Зміни законодавства

Для чого? Кожен аспект діяльності бізнесу регулюється законодавством, а зміна лише одного нормативу може докорінно змінити роботу галузі. Наприклад, цього року бізнес-спільнота активно обговорювала карантинні пільги й обмеження, запуск ринку землі, перехід сфери обслуговування на державну мову. Моніторинг законодавства є рутинним завданням для бухгалтерів й кадровиків, адже зміни за цими напрямами відбуваються майже щодня.

Для ефективної роботи необхідно своєчасно знати про нововведення й відстежувати правову картину дня. У іншому випадку, компанії ризикують отримати штрафи або припинити діяльність.

Як контролювати? Автоматично дізнаватися про зміни законодавства можна у рішенні LIGA360. Для цього слід обрати тематику документів, конкретний закон або навіть статтю закону - й поставити їх на контроль. Система надішле сповіщення, якщо з об'єктами моніторингу відбудуться зміни.

Зміни в діяльності партнерів та конкурентів

Для чого? Стійкість бізнесу напряму пов'язана з підрядниками й партнерами. Банкрутство контрагентів, зміна їх власників, судові суперечки можуть стати серйозними випробуваннями для компанії.

З іншого боку, компанії важливо слідкувати за конкурентним середовищем. Це необхідно для того, щоб розуміти ситуацію на ринку, вчасно провести "роботу над помилками" або навпаки взяти приклад з лідерів галузі.

Як контролювати? ІТ-рішення LIGA360 надає доступ до інформації про 6,7 млн українських компаній з відкритих джерел та реєстрів. Серед змін, які можна поставити на моніторинг:

  • Участь в тендерах;

  • Дані ЄДР;

  • Перевірки держорганів;

  • Банкрутство;

  • Судові рішення;

  • Податковий борг;

  • Публічні кошти й обсяги ЗЕД

  • Виконавчі провадження.

Договірна робота

Для чого? Договірна робота багато в чому визначає прибутки компанії. Особливо актуально це для великих бізнесів, що укладають близько 350 контрактів на тиждень на суми в десятки тисяч доларів.

Для того, щоб вчасно виконувати умови договору, уникнути штрафних санкцій й вчасно пролонгувати угоду, слід поставити на моніторинг важливі дати й дедлайни.

Як контролювати? Функціонал LIGA360 дозволяє тримати на контролі усі зміни, що можуть вплинути на виконання договірних зобов'язань. Зокрема, система сповістить про:

  • Терміни дії договору, внесення оплат й виконання послуг;

  • Зміни в діяльності сторін, наприклад, реєстраційних даних чи виду діяльності;

  • Зміни у нормативно-правових актах, на яких ґрунтується угода.

Щоб отримувати сповіщення, слід налаштувати відповідні моніторинги. Також у системі можна сформувати тайм-лайн договору з детальним описом кожного етапу та дедлайнів.

Судові рішення

Для чого? Судові рішення становлять інтерес не лише для юридичних департаментів. Окрім законодавчого підґрунтя за яким працює ринок, бізнесу необхідно розуміти судову практику у своїй галузі.

Завдяки контролю результатів судових справ компанія можна уникнути схожих прецедентів чи забезпечити закриття спорів на свою користь. Якщо організація планує звернутися до суду, моніторинг рішень дозволяє оцінити шанси на перемогу.

Як контролювати? Для налаштування автоматичних сигналів про зміни судових справ скористайтеся ІТ-рішенням LIGA360. Користувачі можуть налаштувати моніторинг справ за темами або поставити на контроль окреме засідання чи номер справи.

Реєстраційні зміни нерухомості

Для чого? На жаль, випадки рейдерського захоплення нерухомості й земельних ділянок частішають в Україні з кожним роком. Через дії “чорних нотаріусів” законні власники одномоментно втрачають своє майно, яке буде проблемно повернути навіть через суд. Щоб захиститися від таких випадків, компанії мають тримати на контролі зміни в Реєстрі речових прав.

Як контролювати? Автоматичний контроль змін статусів об'єктів іпотеки, нерухомості й землі є у LIGA360.

Для того, щоб поставити майно на моніторинг слід указати номер об'єкта в Державному реєстрі речових прав. Після цього сервіс інформуватиме фізичну або юридичну особу про будь-які дії щодо їх власності. Це дозволить вчасно зупинити незаконні процедури, звернутися до суду й правоохоронних органів.

LIGA360 - це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для ефективного ризик-менеджменту й моніторингу змін. Продуктова лінійка включає рішення для керівників й топменеджменту, юристів, бухгалтерів, HR-департаментів, піарників, служби безпеки й інших фахівців.

Відкривайте ще більше можливостей LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини