Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

PR Tech в Україні: для чого бізнеси автоматизують зв'язки з громадськістю

27 жовтня 2021, 09:46
500
0
Реклама

У сучасному світі кожен аспект роботи бізнесу стає все швидше, і фахівці з комунікацій чи не першими відчувають зміни. До матеріалів традиційних ЗМІ додався користувацький контент, який потрібно щодня моніторити. До запитів журналістів додалася лавина відгуків в соцмережах, які чекають відповіді. І якщо 10-15 років тому з реакцією на негатив можна було почекати, то зараз помилки PR-департаменту можуть завдати непоправної шкоди репутації та прибутку компанії.

Для того, щоб охопити весь обсяг завдань, бізнеси впроваджують PR Tech рішення. Це цифрові системи для моніторингу ЗМІ, генерації інфоприводів і медіазвітів, сервіси розсилок і автопостингу, і навіть майданчики для роботи з текстами. Використовуючи ці інструменти, PR-департаменти можуть ефективніше виконувати роботу і сконцентруватися на стратегічних завданнях.

На українському ринку одне з перших PR Tech рішень розроблено компанією ЛІГА:ЗАКОН. До екосистеми LIGA360: PR-Менеджер увійшли інструменти моніторингу ЗМІ та персональний робочий простір (агрегатор новин, обрані посилання тощо). Про те, з якими завданнями допоможе впоратися LIGA360 розповімо в цьому огляді.

15 тисяч джерел на моніторингу

Моніторинг згадок в медіа пов'язаний з багатьма цілями PR-фахівців. Своєчасне реагування на інформаційні атаки й негатив, оцінка ефективності медіаактивностей і кампаній, використання вдалих інфоприводів - всі ці завдання неможливо вирішити без спостереження за інформаційним полем.

Основні переваги LIGA360: PR-Менеджер для моніторингу:

  • Широкий вибір медіа, релевантних для українського ринку. Система дозволяє налаштувати цілодобовий моніторинг 15 тис. джерел, в той час, як конкуренти охоплюють 250-300 майданчиків, або стосуються медіа нерелевантних для української аудиторії.

  • Всі види джерел. Моніторинг в LIGA360 знаходить згадки в традиційних та онлайн-ЗМІ, в соцмережах, на сайтах відгуків і пошуку роботи. Це дозволяє контролювати не тільки репутацію в медіа, а й лояльність користувальницької аудиторії.

  • Алерти тоді, коли необхідно. Сервіс дозволяє налаштувати повідомлення в зручний спосіб - в Telegram або на пошту, один раз на день/тиждень або миттєво після виходу матеріалу.

Автоматичні звіти про згадки в ЗМІ

Кількість згадок в медіа про велику компанію може досягати сотні матеріалів в день. За таких умов, PR-фахівцям складно впоратися з потоком інформації й розуміти стан справ в режимі реального часу. На допомогу приходять PR Tech рішення, які автоматично проаналізують усі згадки про бренд.

Звітність з чіткими метриками й результатами - надійний спосіб для прийняття рішень, а також інструмент для PR-служби аргументувати керівництву майбутні ініціативи.

Автоматичні звіти в LIGA360 включають:

  • Дані про динаміку і тональність згадувань;

  • Прогнозні охоплення аудиторії;

  • Індекс лояльності медіа;

  • Топ найбільш резонансних сюжетів;

  • Докладний аналіз джерел (тип ЗМІ, медіахолдинг, географія).

Діяльність конкурентів

Комунікаційна стратегія і медіаактивності компанії напряму залежать від діяльності конкурентів. Які їхні помилки? У чому вони сильніше та успішніше? Відповіді на ці питання допоможуть бізнесу залишатися прибутковим і актуальним для клієнтів.

Інструмент "Медіамоніторинг" в LIGA360 дозволяє налаштувати моніторинг для 2 брендів або персон в топ-200 українських ЗМІ. Сповіщення можна отримувати прямо в системі, або налаштувати повідомлення для Telegram.

Тренди та інформаційний порядок денний

Ще один важливий фактор, який враховують у своїй роботі фахівці зі зв'язків з громадськістю

- це теми, які актуальні для медіа. Це дозволяє пропонувати новини та ініціативи, які "підхоплять" ЗМІ, уникати ризикованих тем для репутації. Аналіз інформаційного поля також дає важливі дані щодо "вірусних" приводів, дає можливість дізнатися чим живе і що цікаво аудиторії.

Щоб читання новин не займало багато часу, в LIGA360 можна створити персональний агрегатор новин. Користувач вибирає тематики й майданчики, які він читає щодня, і всі вони поєднуються в єдину стрічку.

Персональною стрічкою новин можна ділитися з колегами, формувати дайджести, позначати тональність новин, додавати публікації в групи "обране" або "прочитати пізніше".

Репутація - це командна робота

Побудова бренду і контроль репутації виходять за межі PR-служби. Більшість ініціатив вимагають узгодження з керівництвом, обговорення з профільними департаментами. У разі кризи, не обійтися без злагодженої оперативної роботи між відділом комунікації, топменеджментом, іноді юристами й службою безпеки.

З цієї причини, кожен пакет LIGA360 включає функціонал командних і персональних чатів. В системі є дашборд інформаційних ризиків, куди всі співробітники підключені до LIGA360 можуть додавати ризики/можливості й обговорювати з колегами.

Інструменти аналізу та моніторингу ЗМІ також не обмежуються пропозицією для PR-служб. Так, медіамоніторинг доступний в рішеннях LIGA360 для керівників, HR, служб безпеки.

Замовити рішення LIGA360: PR-Менеджер можна за посиланням. Щоб дізнатися про професійні рішення LIGA360 для кожної ролі в команді та для бізнесу в цілому - переходьте за посиланням. Автоматизуйте всі рутинні процеси організації та поєднайте роботу департаментів на єдиній платформі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини