Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримання або знищення печатки: чи потрібно про це повідомляти податкову

Реклама

Відповідно до нормативно-правових актів з питань оподаткування платник податків не зобов'язаний повідомляти контролюючі органи про отримання або знищення печатки.

Законом № 1206-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» внесено зміни до низки кодексів та законів України, які спрямовані, зокрема, на перехід до добровільності використання печаток суб'єктами господарювання приватного права.

Згідно з п. 4 ст. 62 Господарського кодексу підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків та може мати печатки. Водночас стаття 128, що визначає особливості статусу громадянина як суб'єкта господарювання не містить вимог щодо обов'язкової наявності печатки у суб'єкта господарювання.

Нормативно-правові акти з питань оподаткування не передбачають обов'язку платника податків повідомляти контролюючі органи про отримання або знищення печатки.

Разом з цим, узагальнюючи норми Податкового кодексу, форми документів, які подаються до контролюючого органу (заяви, повідомлення, податкові декларації тощо), передбачають засвідчення підпису фізичної особи - підприємця або посадових осіб - юридичної особи печаткою за її наявності.

За матеріалами ДПС у Житомирській області.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування, та ведіть облік згідно актуальних вимог. Експортуйте в один клік в форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини