Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність загрожує підприємцю, якщо споживач не може розрахуватися платіжною карткою

Реклама

Суб'єкти господарювання зобов'язані забезпечувати можливість здійснення держателями електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів не менше трьох платіжних систем, однією з яких є багатоемітентна платіжна система, платіжною організацією якої є резидент України.

Порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів - тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу - підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дія, передбачена ч. першою ст. 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, - тягне за собою накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн).

Крім того, за обмеження або відмову в реалізації прав споживачів, установлених частиною другою ст. 17 Закону «Про захист прав споживачів» суб'єкти господарювання сфери торговельного та інших видів обслуговування, у тому числі ресторанного господарства, несуть відповідальність у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн).

За матеріалами ДПС.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів. В Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН є алгоритми дій, порядок перевірок, інформація про всі органи контролю, з якими стикаються бізнеси. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини