Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Примусова вакцинація: Президент відповів на петицію

Реклама

Володимир Зеленський відповів на петицію про запровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію.

Петиція з вимогою "терміново ввести кримінальну відповідальність" у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 5 років за "примусову вакцинацію" була розміщена на сайті Президента 12 серпня 2021-го і набрала понад 25 тис. підписів, необхідних для розгляду Президентом. Автор закликав прирівняти до поняття "примусова вакцинація" загрози звільненням і недопуск до роботи невакцинованих співробітників. Він також закликав дати громадянам право самим вирішувати, чи потрібно їм щеплюватись.

Президент у своїй відповіді, зокрема, зазначив, що стосовно окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань можуть здійснюватися обов'язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи в порядку, встановленому законами України (частина друга статті 30 Основ законодавства України про охорону здоров'я).

Суспільні відносини щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій врегульовано законодавством України.

Продовжуючи послідовну політику щодо протидії Поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.10.2021 за №1306/36928, затвердив Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Завершив Володимир Зеленський свою відповідь тим, що звернувся до Голови Верховної Ради України та Кабінету Міністрів з проханням організувати опрацювання викладених у петиції пропозицій та інформування про результати.

Не пропустіть важливих змін щодо ваших договорів. Налаштуйте розширений моніторинг сторін з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Отримуйте сповіщення про зміни у ЄДР, перевірки, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини