Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Договір оренди земельної ділянки: особливості

Реклама

Договір оренди земельної ділянки - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у користування та володіння на певний строк, а орендар водночас зобов'язаний використовувати земельнуділянкувідповідно до умов даного договору та вимог чинного земельного законодавства.

Об'єктами договору оренди є земельні ділянки, які перебувають у власності громадян, юридичних осіб, комунальній чи державній власності. Земельна ділянка,за договором оренди, вважається переданою орендодавцем у користування орендареві з моменту державної реєстрації права оренди в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, якщо інше не встановлено законом.

Власник земельної ділянки може встановити вимогу нотаріального посвідчення договору оренди землі та скасувати таку вимогу. Встановлення (скасування) вимоги є одностороннім правочином, що підлягає нотаріальному посвідченню. Така вимога є обтяженням речових прав на земельну ділянку та підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законодавством.

Строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, однак не може перевищувати 50 років. Строк закінчення дії такого договору оренди обчислюється від дати його укладення. Право оренди земельної ділянки виникає з моменту його державної реєстрації.

Договір оренди землі укладається у письмовій формі і може бути посвідчений нотаріально за бажанням однієїі з сторін. У договорі повинні бути вказані істотні умови оренди земельної ділянки:

- об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір ділянки);

- дата укладення та строк дії договору;

- розмір орендної плати;

Якщо у договорі не зазначено хоча б одну із істотних умов, то такий договір може бути визнаний укладеним у судовому порядку.

За матеріалами Центру з надання безоплатної правової допомоги.

Захистіть свою нерухомість від шахраїв та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини