Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паркування у Києві подорожчає, а бізнесу обмежать паркомісця для своїх співробітників: чому

Реклама

Нещодавно у Києві представили концепцію нової паркувальної політики столиці, яка покликана мінімізувати скупчення транспорту та зменшити затори.

Це важливе завдання, адже за даними рейтингу TomTom Київ посідає 7 місце серед міст з найбільшими заторами. Як наслідок - колосальні економічні збитки для власника автотранспотру, який витрачає більше часу та коштів, стоячи в заторах, та ще більша шкода для екології міста, яке страждає від значних викидів у повітря.

Одна з основних причин утворення заторів - недостатність інфраструктури паркування. У столиці не вистачає паркінгів, містяни повсюдно ставлять свої авто з порушеннями. Тож створення ефективної моделі розміщення всього автопарку киян - більш ніж на часі.

Для цього у Києві запроваджують такі нововведення:

- підвищення тарифів на паркування у центрі міста, щоб зменшити потік авто до центральної зони і, таким чином, уникати заторів;

- впровадження резидентного паркування: жителі центру можуть поставити свій автомобіль в радіусі 400 метрів вздовж загальнодоступних вулиць, отримавши пільгу на вартість парковки;

- запровадження уніфікованого знаку передплачуваного паркування, що унеможливить захоплення бізнесом загальноміських паркомісць. При цьому громадські заклади зможуть викупити лише 40% парковок для своїх співробітників, решта буде доступна для киян.

За матеріалами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація.

Також читайте: В Україні почнуть з'являтися нові дорожні знаки: діють зміни до ПДР;

Київ позбудеться нелегально захоплених паркомісць

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини