Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна оформити простій невакцинованих працівників

Реклама

Держпраці пояснює, що законодавством про працю не забороняється оформлювати простій з  огляду на обставини, які унеможливлюють виконання працівником роботи через відсутність щеплень проти COVID-19.

Згідно зі статтею 34 КЗпП простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Чинним законодавством чітко не регламентовано порядку та умов запровадження простою. У колективному договорі підприємства (установи) встановлюються взаємні зобов'язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема, питання оплати праці, режиму роботи, тривалості робочого часу та відпочинку.

В залежності від обставин, які призводять до неможливості виконання працівниками робіт, може бути запроваджений як простій всього підприємства (установи), так і його окремих структурних підрозділів чи працівників. Статтею 113 КЗпП встановлено, що час простою не з вини працівника, в тому числі на період оголошення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Чи можна взяти на роботу працівника на місце тимчасово відстороненого через відмову від вакцинації

У МОЗ та Держпраці розповіли, як відбуватиметься відсторонення невакцинованих працівників від роботи

Заборона допуску невакцинованих працівників до роботи: що робити роботодавцю?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини