Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес зобов'яжуть внести в ЄДР свої офіційні e-mail

Реклама

Рада прийняла за основу законопроект № 3860-д, яким пропонується запровадити адреси офіційної електронної пошти в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, яка разом з офіційною електронною адресою, що функціонуватиме в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, використовуватиметься в судах при здійсненні господарського, цивільного та адміністративного судочинства для направлення учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі.

Адреса офіційної електронної пошти використовуватиметься для офіційного листування в електронному вигляді. Документи, листи та/або повідомлення, надіслані на адресу офіційної електронної пошти, якщо такий порядок повідомлення передбачений законодавством, вважаються такими, що надіслані офіційно та не потребують додаткового документального підтвердження їх направлення. Підтвердженням направлення документів, листів та/або повідомлень на адресу офіційної електронної пошти є електронне підтвердження про дату та час його направлення або електронне підтвердження про прочитання. Адреса офіційної електронної пошти не може бути зареєстрована на доменних іменах "ru".

Юридичні особи (у тому числі державні органи та органи місцевого самоврядування) та фізичні особи - підприємці в обов'язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим законом зобов'язані будуть подати державному реєстратору відомості про свою адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.

Як обирати надійних партнерів та контрагентів? На єдиній ІТ-платформі для твого бізнесу LIGA360. Перевіряй дані у 400 реєстрах та відкритих джерел, отримуй миттєві сповіщення про будь-які зміни. Замовляй презентацію ІТ-платформи прямо сьогодні та дій на 360!

До кінця листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командні рішення LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини