Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ відмовив у придбанні акцій заводу "Більшовик"

Реклама

АМКУ розглядав заяву про надання ТОВ «Дженерал Комерс» дозволу на придбання акцій, що забезпечить перевищення 50 % голосів у вищому органі управління АТ «ПКМЗ» та встановив, що ця заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб'єктів господарювання (положення затверджено розпорядженням АМКУ від 19.02.2002 № 33-р, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 284/6572.  

Через невідповідність вимогам Положення заява залишена без розгляду.

Аукціон з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» відбувся 27 жовтня 2021 року за участі трьох претендентів. Стартова ціна 100 % пакета становила 1 389 017 000, 00 грн.  

Антимонопольний комітет продовжує дослідження обставин та дій учасників аукціону з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» («Більшовик») у Києві. Наразі очікуються відповіді на надіслані Комітетом вимоги учасникам процесу та аналізується вже отримана інформація щодо обставин аукціону.

Нагадаємо, відновлення великої приватизації передбачено Законом № 1365-IX "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації".

Документ передбачає, що в період дії карантину не проводяться аукціони зі зниженням стартової ціни, аукціони за методом вивчення цінових пропозицій, а також приватизація шляхом викупу об'єктів великої приватизації. Державне майно дозволяється продавати лише на аукціоні з умовами, коли торги виграє покупець, який запропонував найвищу ціну та взяв на себе зобов'язання виконати умови продажу.

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

LIGA ZAKON святкує 30-річчя та дарує унікальні подарунки українським бізнесам. Придбайте корпоративне рішення LIGA360 на період від 3 місяців - підключіть більше преміум-користувачів. Переходьте на управляння бізнес-ризиками й інформацією в режимі смарт вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини