Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін запускає програму доступного лізингу для малого бізнесу

Реклама

16 грудня у Міністерстві фінансів України відбулось підписання перших трьох угод з лізинговими компаніями для участі у Державній програмі «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

Нагадаємо, Уряд у жовтні ухвалив постанову про розширення програми фінансової держпідтримки малому бізнесу.

Фонд розвитку підприємництва уклав перші угоди з лізинговими компаніями ТОВ «ОТП Лізинг», ТОВ «УЛФ-Фінанс» і ТОВ «Бест Лізинг». Найближчим часом планується укладення ще низки угод.

Під час заходу учасникам презентували умови участі в програмі, портрет позичальника та кроки, які необхідно здійснити для участі у Державній програмі «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

Зокрема, підприємець обирає предмет лізингу та подає заявку до лізингової компанії. У разі його прийнятності умовам програми, укладається договір фінансового лізингу, за яким відбувається передача предмету лізингу підприємцю та сплата ним на щомісячній основі компенсованого лізингового платежу. Програмою можуть скористатись під 5-7-9% річних ММСП, зареєстровані на території України (окрім тимчасово окупованих територій). Максимальна сума лізингового договору 50 млн грн строком до 5 років. Власний внесок має становити від 10-15% (докладніше в презентації).

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360: Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини