Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віртуальні активи, цифрові гроші та цінні папери планують законодавчо закріпити як об'єкт цивільних прав

Реклама

17 грудня у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 6447.

Законопроєктом передбачено внести зміни до Цивільного кодексу, зокрема, статті 115, 177, 179, якими визначити з поміж інших об'єктів цивільних прав цифрові речі, їх сутність як предмета цифрового середовища, який перебуває в обороті лише у цифровій формі, та щодо якого можуть виникати цивільні права та обов'язки, а також окреслено коло цифрових речей, якими є віртуальні активи.

У пояснювальній записці зазначено, що безупинний та повсякденний розвиток новітніх інформаційних технологій обумовив появу нових об'єктів цивільних прав, якими є нематеріальними благами, що існують виключно у цифровій формі та покликані задовольняти ті чи інші інтереси учасників цивільних правовідносин. Сьогодні такими об'єктами визначені віртуальні активи, цифрові контенти, онлайнові облікові записи, гроші та цінні папери, що існують виключно у цифровій формі.

Здатність вказаних об'єктів цивільних прав задовольняти інтереси фізичних і юридичних осіб в умовах диджиталізації суспільних відносин та їх залучення до майнового обороту в цифровому середовищі розвитку економіки зумовлює потребу на законодавчому рівні визначити правову природу, юридичні засади функціонування правового режиму цих об'єктів та розробити ефективні правові механізми їх майнового обороту.

Читайте також:

Легалізація віртуальних активів в Україні: що прийняла Верховна Рада

Побудуйте успішний бренд разом з LIGA ZAKON. Тільки до 14 січня даруємо новорічні ціни для рішення LIGA360:PR-менеджер. Моніторинг 20 тисяч джерел, автоматичні звіти та мінімум рутини. Встигніть на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини