Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено перелік форм діяльності, які не зобов'язані використовувати РРО

Реклама

Уряд постановою № 1359 від 23 грудня 2021 року звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов'язкового застосування РРО.  

Від обов'язкового застосування РРО звільняються суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), за умови не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Ці зміни не застосовуються у разі, якщо:

  • така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об'єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

  • такими фізичними особами - підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет;

  • сільськими радами та радами об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов'язкове застосування на території села реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для форм і умов проведення діяльності, визначених у цьому пункті.

Крім того, з Переліку діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без РРО виключено:

  • надання побутових послуг хімічного чищення;

  • страхування майнових та особистих ризиків фізичних осіб, яке проводиться страховими агентами за межами приміщення страховика, крім обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів за додатковими договорами ("Зелена Картка");

  • організація прийому та обслуговування туристів в Україні, розрахунки за які проводяться у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків), а також надання туристичних та екскурсійних послуг за умови проведення розрахунків за межами стаціонарних приміщень суб'єктів туристичної та екскурсійної діяльності.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності РРО (ПРРО).

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Також рекомендуємо ознайомитися: Як у 2022 році зміняться податки для ФОП, штрафи Держпраці та судовий збір

РРО для ФОП: кому потрібен касовий апарат у 2022 році

Штрафи за порушення застосування РРО - 2022

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини