Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2022 року набувають чинності зміни до Закону про РРО

Реклама

Відповідно до Закону № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» з 1 січня 2022 року набирають чинності зміни до Закону № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так:

- для суб'єктів господарювання встановлюється обов'язок при застосуванні РРО/ПРРО зазначати у розрахункових документах цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями (п.11 статті 3);

- визначено орган, що встановлює Порядок та форму обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку (Мінфін), та оновлено вимогу щодо його ведення відповідно до змін до редакції (п.12 статті 3);

- вдвічі зменшується розмір фінансової санкції за реалізацію товарів, які необліковані у встановленому порядку, або за ненадання під час перевірки документів, які підтверджують такий облік у місці продажу (господарському об'єкті) (стаття 20).

За матеріалами ДПС

LIGA ZAKON бажає вдалих управлінських рішень у Новому Році! Тільки до 14 січня даруємо знижки на преміум-рішення LIGA360:Керівник. Подробиці акції за посиланням.

Також рекомендуємо ознайомитися: Як у 2022 році зміняться податки для ФОП, штрафи Держпраці та судовий збір

РРО для ФОП: кому потрібен касовий апарат у 2022 році

Штрафи за порушення застосування РРО - 2022

Діяльність ФОП: важливі цифри і дати у 2022 році

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини