Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують впровадити систему штрафних балів за порушення ПДР

Реклама

У Раді зареєстровано проект № 6502 щодо впровадження системи штрафних балів за допущені водієм порушення ПДР.

Пропонується встановити перелік правопорушень, передбачених КпАП, за вчинення яких водієві нараховуються штрафні бали. Кількість штрафних балів залежатиме від рівня суспільної небезпеки таких порушень та становить від 1 до 5 балів за кожне правопорушення:

  • Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами та порушення правил перевезення дітей - 1 бал;

  • Керування транспортним засобом, що має технічні несправності, перевищення швидкості більш як на 20 км/год, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, порушення правил руху через залізничний переїзд - 2 бали;

  • Перевезення пасажирів на транспортному засобі, що має несправності, ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції - 3 бали;

  • Перевищення швидкості більш як на 50 км/год, створення аварійної обстановки, залишення місця ДТП, в'їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений, - 5 балів.

Нараховані за кожне правопорушення штрафні бали анулюються через один рік (365 днів).

У разі нарахування водієві протягом попереднього року 12 і більше штрафних балів, а водію, якому посвідчення водія видано вперше менше ніж один рік тому - 8 і більше, уповноважена особа Національної поліції України приймає рішення про тимчасове зупинення дії посвідчення водія.

Для відновлення дії посвідчення водій повинен повторно пройти повний курс навчання за відповідними програмами та успішно скласти теоретичний і практичний іспити.

За керування транспортним засобом особою, посвідчення водія якої тимчасово зупинено, законопроектом пропонується встановити штраф 3400 грн.

Читайте також:

Як скасувати постанову патрульної поліції за порушення ПДР

Верховний Суд відповів, які наслідки втечі водія з місця ДТП

Найзручніший пошук і аналіз судових рішень доступний в LIGA360. Знаходьте схожі рішення в базі з 93 млн судових рішень, контролюйте нові надходження та переходьте до НПА в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини