Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глобальні витрати на маркетингові IT-інструменти до 2023 року перевищать $25 млрд

22 лютого 2022, 11:55
495
0
Реклама

Дослідження Forrester свідчать про суттєве збільшення витрат на автоматизацію у маркетинговій сфері. До 2023 року за даними звіту глобальні витрати на IT-інструменти перевищать $25 млрд, що означає зростання на 14%. І з кожним роком використання технологій у рутинних процесах лише зростатиме.

Глобальному тренду диджиталізації робочих процесів піддаються сфери комунікацій, маркетингу, реклами та інші професійні галузі. За даними MarTech Alliance , обсяг глобального ринку MarTech у 2021 році становив 344,8 млрд. доларів. А дві третини компаній (61% від учасників дослідження) планують збільшити витрати на впровадження цифрових інструментів у маркетинг протягом 2022 року.

Україну тренд цифровізації також не оминає. Кількість завдань для фахівців із комунікацій постійно збільшується. Обсяг щоденних справ зростає, а вимоги до якості роботи лише посилюються. Тому сьогодні все більше компаній, індивідуальних консультантів намагаються автоматизувати та прискорити бізнес-процеси. Щороку з'являються нові рішення, які діджиталізують різні функції маркетингу - від Інтернет аналітики до точкових щоденних помічників.

Назву лише деякі сервіси, якими користуються сучасні маркетологи для оцінки показників аудиторії, роботи сайту, соціальних мереж:

Google Trends допомагає оцінити популярність пошукових запитів у всіх користувачів Google. А дізнавшись про актуальні пошукові теми, легше просувати свої послуги, товари.

Stat Counter покаже, яку частку ринку в кожній країні займає той чи інший браузер, соціальні мережі, пошукові системи і так далі. Це дає розуміння, як і де будувати взаємодію з клієнтами, партнерами.

Google Analytics зручний та багатофункціональний сервіс, який допомагає оцінити свій онлайн ресурс за багатьма метриками.

Similar Web допоможе проаналізувати роботу сайтів у конкурентів та партнерів.

Библиотека рекламы Facebook дозволяє побачити та проаналізувати всі оголошення із сервісів цієї соціальної мережі, відстежити, що спрацювало на ринку, які активності є у конкурентів, партнерів, що допоможе при плануванні рекламних та комунікаційних активностей та аналізі ефективності реклами на ринку.

Trello - багатоплатформна система менеджменту в режимі онлайн, корисний сервіс для командної взаємодії та управління проектами. Проекти відображаються у вигляді списків, а завдання - у формі карток. Зручно взаємодіяти, тому що до системи можна підключити не лише корпоративних, а й користувачів з інших організацій.

Онлайн дошка Miro с готовыми шаблонами зручна для спільних зустрічей, брейнсторму або конференцій усередині компаній.

Невеликі, але дуже корисні програми, які можуть стати в нагоді практично всім фахівцям:

Snoop2 - допоможе однією кнопкою виправити невірний набір тексту, якщо ви забули переключитися між кирилицею і латиницею.

Clip2Net - програма для скріншотів за допомогою певних комбінацій клавіш швидко виконає знімок на моніторі, виділить певну область на екрані, додасть коментарі, збереже у галереї або розшарить колегам.

Втім, це хоч і корисні, але розрізнені сервіси, а хотілося б знайти комплексне рішення для тих самих маркетологів, піарників, ейчарів та інших фахівців, а головне, щоб усе це було в одній системі. Як виявилося, таке рішення є.

Розповідає директорка з маркетингу компанії LIGA ZAKON Ірина Холод:

«У сучасному діджитал світі дуже важливо перебувати в єдиному інформаційному просторі, як зі своїм департаментом, так і з усією топ-командою. У мене та моїх колег вже з'явилася така можливість. Йдеться про комплексну IT-платформу LIGA360. Там інтегровано весь функціонал із раніше розроблених продуктів LIGA ZAKON. При цьому для кожного спеціаліста підключаються та налаштовуються індивідуальні інструменти, залежно від потреб та обсягу інформаційних потоків. У системі є можливість створювати команди для вирішення певних завдань і завдяки цьому вся взаємодія відбувається в загальному просторі, і на своєму дашборді я можу бачити найважливішу інформацію про нашу компанію, конкурентів та партнерів.

IT-платформа включає в себе різноманітний функціонал, без якого сучасному спеціалісту не обійтися. Перший - це наявність спеціалізованої системи моніторингу та аналітики інформаційного поля Semantrum. Цей функціонал не тільки збирає публікації про компанію чи спікера, але й упорядковує дані, визначає тональність, медіаохоплення та сформує вже готовий звіт у потрібному форматі та графіками. І, звичайно, алерти про нові публікації - вже не паличка-виручалочка, а потреба. Контроль репутації, аналіз відгуків, моніторинг медіактивності, індивідуальне налаштування, прогноз ефективності запланованих публікацій - все доступно на одному робочому столі в один-два кліки.

Другий, не менш важливий, як на мене, цифровий інструмент для якісної стратегічної роботи - це можливість швидко та якісно проаналізувати діяльність потенційних партнерів, підрядників, контрагентів. Зараз такий моніторинг можна зробити в кілька кліків за допомогою функціоналу CONTR AGENT у LIGA360. Цей інструмент виручає при моніторингу та оцінці всього ринку, стратегічному аналізі галузі, цільових сегментів, важливих змін у конкурентів, перетворень у особливо значущих партнерів, має фінансові та ринкові скоринги.

З особистого досвіду можу сказати, що всі компоненти комплексної IT-платформи LIGA360 значно спростили роботу із внутрішньою та зовнішньою інформацією, щоденне прийняття виважених бізнес рішень та стратегічне управління компанією. Завдяки роботі в єдиному полі на новій платформі LIGA360, мені та моїм колегам стало набагато простіше тримати руку на пульсі і, відповідно, попереджати ринкові та репутаційні ризики. А точкові помічники, аналітичні послуги щодня покращують якість реалізованих проектів».

За оцінками експертів Chiefmartec у світі налічується близько 8000 вендорів, які відносяться до галузі маркетингових технологій. Найбільше рішень представлено для соціальних мереж та взаємодії з клієнтами (1969 продуктів), контенту та користувальницького досвіду (1936 продуктів), продажів та комерційних цілей (1314 продуктів), роботи з даними (1258). Найменше розробок існує для реклами та просування (922) та менеджменту (600).

Підготовано на основі статття "MarTech инструменты в условиях активной цифровизации" на Sostav.ua

Як встигнути за щоденним потоком новин? Рішення LIGA360: PR-Менеджер охоплює понад 15 тис. інформаційних джерел. Налаштуйте автоматичний моніторинг традиційних медіа, онлайн-ЗМІ, форумів, блогів, сайтів відгуків та пошуку роботи. Замовте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини