Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Жодних справ з тими, хто платить за війну - швидка перевірка зв'язків з резидентами РФ та РБ в LIGA360

24 листопада 2022, 12:00
2635
0
Реклама

На сьогодні близько 16 000 компаній в Україні мають баніфіціарними власниками резидентів РФ (російської федерації) та РБ (Республіки Білорусь).. Не дивлячись на те, що компанія має українську реєстрацію і на перший погляд є «чистою», її засновниками можуть бути особи з російської сторони. З LIGA360 сумнівні зв'язки компанії відтепер можна перевірити ще легше.

Компанії, які ще донедавна могли співпрацювати з суб'єктами з РФ, на сьогодні переглядають та змінюють ділових партнерів, адже воєнний стан, який був введений в нашій країні з 24.02.2022, принципово змінив правову площину у питаннях взаємовідносин з російською федерацією та її економічними агентами.

Для українського бізнесу вкрай важливо знати, що з початком війни почали діяти декілька важливих факторів, на які обов'язково потрібно звертати увагу при взаємодії з компанією, де кінцевим бенефіціаром є представник РФ чи РБ.

А саме:

  • Почав діяти «Закон про вилучення», що передбачає примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

  • Санкційні обмеження, які можуть призвести до зупинення діяльності компанії

  • Обмеження руху коштів по відношенню до резидентів РФ/РБ та юридичних осіб, де кінцевими бенефіціарами є резиденти РФ чи РБ

  • Блокуються нотаріальні дії за участю осіб, пов'язаних з компанією-агресором

Як же перевірити свого контрагента чи партнера на наявність сумнівних зв'язків? Для цього достатньо ввести назву чи код ЄДРПОУ у функціоналі аналізу та перевірки контрагентів в LIGA360 і через секунду система підкаже чи варто мати співпрацю з таким партнером.

Серед відомих компаній, де беніфіцарами є резиденти РФ та РБ: ТОВ «Брокард-Україна», ТОВ «Вента.ЛТД», ТОВ «Крюківський вагонобудівний завод» і багато інших.

На сьогодні, перевірити своїх партнерів і контрагентів - обов'язок відповідального бізнесу, адже так ви зможете убезпечити себе від можливих ризиків, а також не допустити, аби за українські гроші збагачувались гаманці тих, хто фінансує війну.

А ви впевнені у зв?язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини