Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи мають право ФОП - платники ЄП першої та другої груп у період воєнного стану не сплачувати ЄП

Реклама

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану"  внесені зміни до Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі - ПКУ), зокрема, доповнено новим п. 9 підрозд. 8 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ.

З цією та іншими відповідями ДПС зручно ознайомитися у загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс "ЗІР" від ІПС ЛІГА:ЗАКОН

Так, тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абзацом першим пп. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого пп. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ єдиний податок не сплачувався (абзац другий пп. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ).

Підтримка бізнесу у воєнний час - консультації експертів LIGA ZAKON! Приєднуйтесь у Telegram-групу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини