Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасника ТОВ зможуть виключити, якщо він є громадянином держави-агресора: законопроект в Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7277 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань участі юридичних осіб, зареєстрованих на території держави-агресора та/або кінцевими-бенефіціарними власниками яких є громадяни держави-агресора та громадян держави-агресора у юридичних особах, що зареєстровані за законодавством України.

Метою законопроекту є забезпечення захисту економічних інтересів держави, внаслідок запровадження тимчасового мораторію на відчужування акції, відчужування частки, заборони виплати дивідендів вищезазначеним учасникам товариств тощо.

Законопроектом пропонується:

1. Виключення за рішенням загальних зборів товариства учасника товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, якщо таким учасником є громадянин держави, що визнана Україною державою-агресором, або юридичною особою, що зареєстрована на території держави-агресора або юридичною особою, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин держави-агресора.

2. Тимчасово на період дії воєнного стану вищезазначені учасники товариства та акціонерного товариства мають обмежені права (наприклад, не мают права голосувати на зборах) , а також мають заборону до відчужування належної їм частки у статутному капіталі товариства або належної їм акції.

Безліч викликів воєнного часу - єдине рішення LIGA360. Зміни законодавства, перевірка контрагентів, судова практика, шаблони договорів англійською й українською мовою та інші корисні інструменти. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини