Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Велика Британія підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот

Реклама

Україна та Велика Британія юридично закріпили скасування ввізних мит і тарифних квот в двосторонній торгівлі, підписавши відповідну угоду. Про це повідомляє Урядовий портал.

Угода діятиме 12 місяців, але може бути продовжена за домовленістю між сторонами на новий термін. Завдяки скасуванню ввізних мит і тарифних квот в український бізнес в перспективі матиме змогу збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю. Йдеться, в першу чергу, про борошно, зерно, молочну продукцію, м'ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо. Саме ці товари Україна традиційно експортує до Великої Британії.

Таким чином, це не лише сприятиме розвитку українського виробництва, але й збільшить надходження валютної виручки, зміцнить економіку України.

Нагадаємо, що Європейський Союз нещодавно також оголосив про намір скасувати стягнення усіх імпортних мит на українські товари.

Працюєте з договорами в умовах воєнного стану? Спробуйте функціонал Contractum в LIGA360. Типові шаблони договорів українською та англійською мовами, аналіз тексту договору й перевірка помилок, моніторинг основних сутностей договору. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Міжнародні комерційні контракти в умовах воєнного стану

Зовнішньоекономічна діяльність в умовах війни

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини