Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ВР пропонують штрафувати за порушення правил світломаскування та комендантської години

Реклама

У ВР зареєстровано законопроект № 7356 щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану.

Головним завданням законопроекту є усунення реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства або держави, а також для забезпечення громадського порядку, під час дії воєнного стану.

Пропонується визнати вчинення правопорушення з використанням умов стихійного лиха, воєнного або надзвичайного стану, інших надзвичайних подій обставиною, що обтяжує відповідальність за адміністративне правопорушення.

Основні положення законопроекту відповідають його цілям та завданням. Запропонованим законопроектом пропонується доповнити ст. 42- 4 КУпАП частиною п'ятою, якою передбачити відповідальність за порушення встановлених обмежень щодо реалізації (відпуску) лікарських засобів під час дії воєнного стану.

Крім того, пропонується доповнити новою частиною ст. 156 КУпАП та запровадити адміністративну відповідальність за порушення встановлених обмежень щодо продажу алкогольних напоїв під час дії воєнного стану.

В свою чергу, порушення комендантської години та спеціального режиму світломаскування буде охоплюватись складом нового правопорушення за ст. 210-2 КУпАП (Порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану). Порушення комендантської години, що вчинено у межах прикордонної смуги (5 км. від державного кордону), буде охоплюватись новим складом за ч. 2 ст. 202 КУпАП.

Законопроект містить низку процесуальних норм щодо визначення суб'єктів складання протоколів про адміністративні правопорушення (Національна поліція, Державна прикордонна служба України, органи місцевого самоврядування тощо) та суб'єктів розгляду справ і винесення постанов (ст.ст. 221, 222, 222-1 КУпАП).

Одночасно запропоновано, наділити поліцейських та посадових осіб Державної прикордонної служби України, у випадку порушення громадянами комендантської години, застосовувати до них заходи забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення саме адміністративне затримання особи (ст. 262 КУпАП).

Безліч викликів воєнного часу - єдине рішення LIGA360. Зміни законодавства, перевірка контрагентів, судова практика, шаблони договорів англійською й українською мовою та інші корисні інструменти. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини