Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Релокація бізнесу під час війни: 661 підприємство перемістилося і ще 475 підшукують локацію

Реклама

"Станом на 12 липня зареєстровано 1723 заявки від підприємств на переміщення. Всі вони опрацьовані. Вже переміщено 661 підприємство, 458 з них вже працюють. Зараз у процесі перебувають 475 підприємств. Для них здійснюється пошук підходящої локації або спосіб транспортування", - повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час онлайн-презентації «Цифрова платформа для релокації бізнесу: підсумки 3 місяців роботи», передає Укрінформ.

Крім того, за її словами, поки тривав розгляд заявки, від переміщення відмовилися 578 підприємств, оскільки території, на яких вони розташовані, були визволені.

Тетяна Бережна зазначила, що найчастіше переміщують виробництва суб'єкти оптової і роздрібної торгівлі та ремонту автотранспортних засобів та мотоциклів (38%), компанії з переробної промисловості (33%) та представники інформаційної та комунікаційної галузі (5,9%).

Лідерами з локацій для переміщення залишаються Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Нагадуємо, що в Україні діє державна програма релокації підприємств, що знаходяться у зоні бойових дій. Бізнесу, що планує переміститися до безпечних регіонів, надається допомога у підборі місць для їх виробничих потужностей, перевезенні та розселенні персоналу, пошуку нових працівників.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте до кінця місяця на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини