Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада планує запровадити кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю

Реклама

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 7569, яким пропонується унести зміни до Кримінального кодексу в частині відповідальності за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю.

Його розроблено з метою посилення відповідальності за створення перешкод у діяльності органів державного фінансового контролю, створення належних правових засад для забезпечення ефективності здійснення органами державного фінансового контролю передбачених законодавством функцій і повноважень, а також для нівелювання можливостей уникнення відповідальності керівниками органів державної та місцевої влади та суб'єктів господарювання за наслідки незаконних управлінських рішень, дій (бездіяльності) щодо управління та використання публічних коштів та майна.

Законопроектом пропонується доповнити КК статтею 351-3 «Перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю».

Згідно з цією статтею невиконання службовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, його посадових осіб, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації каратиметься штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

У разі прийняття, Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини