Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що спрощує правила приватизації державного та комунального майна

Реклама

Президент підписав Закон від 28 липня № 2468-IX, що вносить зміни до Закону про приватизацію державного і комунального майна та інших законодавчих актів щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави. Про це повідомив народний депутат Данило Гетманцев.

Закон спрощує та удосконалює умови та процедури приватизаційного процесу, зокрема, передбачає:

  • загальна тривалість приватизації від оголошення аукціону до укладання договору купівлі-продажу буде становити не більше двох місяців;

  • можливість придбання цілісних майнових комплексів, у тому числі з арештованим майном, якщо покупець зобов'язується погасити борги перед кредиторами;

  • якщо претендент на державні активи один, він зможе викупити їх за запропонованою ціною, але не нижче стартової;

  • у разі, коли об'єкт не буде продано з першого разу, допускається проведення повторного аукціону з покроковим зниженням стартової ціни, але не більше, ніж на 50%;

  • усі дозвільні документи проданого підприємства залишатимуться дійсними, їх не потрібно буде переоформлювати до закінчення строку дії, а безстрокові - взагалі.

Більш детально про проект цього Закону ми писали тут.

Закон дозволить відновити приватизацію державного та комунального майна і зробить її можливою навіть в умовах воєнного стану.

Так, раніше, після його прийняття Парламентом, Кабінет Міністрів анонсував масовий запуск приватизації з 1 вересня.

Як повідомляє пресслужба Мінекономіки, у липні Уряд затвердив перелік із 420 об'єктів після процедури тріажу - сортування на ті, які залишаться у державній власності, які будуть спрямовані на приватизацію до ФДМУ та які будуть ліквідовані.

Перші 65 підприємств зі списку вже передані до сфери управління Фонду державного майна.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини