Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

LIGA360 – комплексне рішення для розв’язання питань воєнного часу

20 вересня 2022, 10:13
678
0
Автор:
Реклама

Колосальних втрат зазнав український бізнес із початку повномасштабного вторгнення. За різними оцінками та результатами опитувань, майже 50 % бізнесів припинили свою діяльність, а ті, хто зміг втриматися і продовжує працювати в нових реаліях, кардинально змінили свої плани та підхід до роботи.

В умовах воєнного стану бізнесу доводиться бути гнучким до змін та швидким у прийнятті рішень, а також турбуватися про безпеку підприємств та співробітників.

Які потреби бізнесу під час дії воєнного стану вимагають найбільшої уваги, а головне, як їх вирішити, уникаючи ризиків, наразі розповідаємо.

Інформація про зміни воєнного періоду для роботи бізнесу - потреба № 1 з перших днів повномасштабного вторгнення

За майже пів року повномасштабної війни компанії та підприємства навчилися жити в нових умовах, проте виникає постійна потреба в інформації щодо нововведень, змін чи скасувань законодавчих норм. Робота в умовах війни спонукає до оперативної, достовірної та зручної в користуванні інформації.

Розумний пошук, моніторинг, консалтинг, аналітика - усе в єдиному рішенні LIGA360.

Зручним навігатором серед основних нововведень у законодавстві стане новий інформаційний модуль - "Воєнний стан". Він забезпечує доступ до інформації про законодавчі зміни, роз'яснень від органів влади, аналітичних і консультаційних матеріалів від експертів LIGA ZAKON, новацій на актуальні теми, новин у сфері економіки від топових українських ЗМІ та з офіційних джерел.

Уся ключова правова інформація за день зібрана в одному модулі "Правова картинка дня" - містить відібрані найважливіші новини для фахівців, чия діяльність лежить у правовому полі, - керівників, юристів, бухгалтерів.

Також ключові ролі в роботі бізнесу LIGA360 зможе забезпечити з вузькоспеціалізованою актуальною інформацією, спрямованою на роботу того чи іншого фахівця.

KYC та due diligence: перевірка, скоринг, моніторинг

Ще однією важливою потребою бізнесу є робота з відкритими даними та комплексна перевірка. Нині дуже важливо розуміти, з ким маєш справу, бачити бізнес-партнера "наскрізь" та розуміти його зв'язки.

Особливої уваги бізнесу потребує перевірка зв'язків партнера з громадянами рф та рб. Співпраця з компаніями, яка веде справи з агресором, несе чималі ризики для бізнесу, що можуть призвести до краху.

Компанія LIGA ZAKON дає можливість упевнено будувати зв'язки між об'єктами, компаніями та персонами з допомогою функціоналу CONTR AGENT у LIGA360. Система надає змогу перевірити історію контрагента, власників, керівників компанії, наявність санкцій та продемонструє ризики, які можуть зашкодити під час співпраці. Також система дозволяє поставити на моніторинг компанію і сповістить про будь-які зміни, що стосуються підприємства, яке вас зацікавило.

Актуальною потребою є також перевірка іноземних партнерів. Сьогодні зацікавленість українського бізнесу співпрацювати із закордонними компаніями, зокрема з партнерами з Великої Британії, стала вагомим поштовхом до вдосконалення LIGA360. Так, уже зараз у систему ІТ-платформи інкорпоровано дані британського реєстру, що відкриває не просто доступ до необхідної інформації, а й можливість ефективно та зручно, за допомогою корисних інструментів, нею користуватися. Інформацію поміщено у зрозумілий функціонал, який дозволяє самостійно бачити ризики чи можливості для співпраці з іноземним контрагентом.

Завдяки LIGA360 незрозумілі та непомітні, здавалося б, зв'язки партнера стають одразу явними. Такий інструмент у роботі бізнесу вбереже його від кризи чи навіть розрухи внаслідок токсичної співпраці.

Автоматизація процесів - потреба бізнесу, яка є особливо необхідною для роботи під час війни

Потребу довести процеси в роботі до автоматизму мали на меті компанії ще до повномасштабного вторгнення, утім після 24 лютого це стало необхідністю.

Бізнес в Україні під час війни працює в дуже складних і стресових умовах, у реаліях, коли ситуація може змінитися "на очах", тому нині бізнесу необхідно бути гнучким, швидко реагувати на зміни й оперативно приймати рішення. Для автоматизації бізнес-процесів у LIGA360 є необхідні інструменти, які допоможуть впоратися з викликами.

Довести до автоматизму роботу з договорами зможе функціонал CONTRACTUM у LIGA360. Із цим інструментом ви витрачатимете мінімум часу на підготовку договору, зможете спростити кожен етап роботи з угодами, створювати індивідуальні договори з допомогою шаблонів, а також використовувати вже готові приклади українською та англійською мовами.

CONTRACTUM перевірить сторони, правове поле, приховані умови договору. Система сповістить вас про важливі зміни законодавства, нагадає про дати оплати і пролонгації. Водночас, що надто важливо, дозволить працювати всією командою з єдиним документом у реальному часі.

Контроль дат і термінів - теж частина автоматизації. Календар у LIGA360 закриває потреби юриста та бухгалтера - граничні строки сплати податків, внесків, обов'язкових платежів і подання основних звітів, кількість календарних, робочих і вихідних днів, а також робочих годин у місяці. Також Календар повідомить про набрання чи втрату чинності документами або офіційне опублікування НПА.

Максимально спрощене подання звітності та реєстрація ПН в інноваційному продукті REPORT. Автоматичні підказки, актуальні форми звітів до ДПС, ПФУ, ФСС, МЕРТУ, статистики, функція автозаповнення - ці інструменти спростять роботу бухгалтера в компанії та заощадять час.

Крім цього, модуль "Форми та бланки" налічує майже три тисячі різних документів - це практично всі форми та бланки податкової, фінансової та статистичної звітності, а також бланки облікових, розрахункових, первинних, організаційно-господарських документів та документів, які застосовують під час митного оформлення та кадрового діловодства.

Вберегти нерухоме майно від рейдерства під час війни

В умовах воєнного стану, як ніколи, ризик незаконного заволодіння чужим майном надто великий. Під загрозою неправомірного захоплення зловмисниками опинилися земля і нерухомість, якою володіє бізнес.

Особливу небезпеку рейдерські захоплення становлять для:

  • АЗС та енергетики;

  • торговельних мереж;

  • забудовників;

  • агентств із нерухомості;

  • підприємств;

  • банків, кредитних спілок;

  • аграрного сектору.

Проблему можна вирішити, якщо відстежувати в реальному часі всі реєстраційні дії, які може бути вчинено з нерухомим майном. Вирішити питання перевірок змін у статусі нерухомості можна, використовуючи додатковий інструмент запобігання рейдерським захопленням і протиправним реєстраційним діям - сервіс SMS-Маяк у LIGA360.

Це сервіс моніторингу нерухомості, об'єктів іпотеки фізичних та юридичних осіб. SMS-Маяк миттєво поінформує про реєстраційні зміни та, звісно, захистить від рейдерських захоплень об'єктів нерухомості завдяки сповіщенням на електронну пошту, в особистий кабінет LIGA360 та на особистий телефон, надсилаючи SMS-повідомлення. Інструмент позбавить потреби щоденних перевірок "вручну", натомість автоматично здійснюватиме цілодобовий контроль об'єктів.

Судові рішення: аналіз, моніторинг, прогнозування

З початку повномасштабного вторгнення вже минуло понад п'ять місяців. За цей час судова система призупиняла свою діяльність та знову відновлювала. Наразі частина судів змінила територіальну підсудність, частина зазнала руйнувань унаслідок воєнних дій, утім на підконтрольній Україні території вони продовжують працювати. В умовах воєнного стану робота із судовою системою вимагає особливо зосередженої уваги та контролю.

Найбільша база відкритих судових рішень в Україні, що налічує більш ніж 100 мільйонів судових рішень, стане корисною в боротьбі з викликами, які диктує ситуація в Україні, і вона доступна у VERDICTUM у LIGA360.

Можливість ставити судові засідання на моніторинг й автоматично отримувати сповіщення значно спрощує роботу юриста, адже унеможливить ризик пропустити будь-які зміни, поставивши засідання на контроль.

Система надає доступ до історії проходження справи, що дозволяє швидко дізнатися про весь її перебіг, відразу бачити, чи не було рішення переглянуто або скасовано, й оцінити тривалість розгляду справи.

Інструмент допоможе швидко знайти засідання за номером справи, назвою контрагента, назвою суду, прізвищами учасників справи, прізвищем судді. Дозволить оцінити завантаженість судді або суду.

До того ж VERDICTUM надає можливість за допомогою штучного інтелекту прогнозувати судові рішення, а саме:

  • оцінити ймовірність перемоги в суді на основі аналізу позовної заяви;

  • знаходити подібні судові рішення в один клік;

  • змінити аргументи і текст позовної заяви для більшої вірогідності перемоги в суді.

А для швидкої та зручної підготовки до судового засідання із сервісом VERDICTUM можна перейти в кабінет електронного суду, створювати й надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до установ системи правосуддя та переглядати інформацію про стан і результати розгляду поданих документів онлайн.

Такі можливості автоматизують робочі процеси бізнесу, пришвидшують їх та унеможливлюють ризики.

Контроль репутації: аналіз і моніторинг

Репутація компанії - це те, на що зважають партнери та клієнти, співпрацюючи, обираючи послуги чи товари підприємства. Та під час війни навіть ідеально вибудуваний імідж компанії може бути легко зруйнованим. За понад п'ять місяців повномасштабної війни українці побачили чимало компаній, яким довелося піти з ринку, наприклад, через зв'язки з агресором. Утім скандал може розгорнутися довкола будь-чого, і тут не обов'язково бути пов'язаним із ворогом.

Контроль репутації - це те, що може забезпечити Semantrum у LIGA360. Платформа медіааналітики та репутаційного менеджменту забезпечить цілодобовий моніторинг згадок та аудит репутації у ЗМІ, вебджерелах, соціальних мережах із детальною аналітикою, візуалізацією та відслідковуванням динаміки за вашими персональними метриками.

До того ж кожен топ-менеджер має змогу отримати очищену від зайвих деталей інформацію завдяки дашборду.

Дашборд - це простий інтерфейс, який виводиться у вигляді діаграм та змінюється в реальному часі, показуючи згадки брендів і осіб цієї компанії в медіа. Він складається з графіка, що демонструє кількість публікацій за тональністю (позитивні, негативні, нейтральні), і стрічки новин зі згадками.

З кожної новини відразу по кліку можна перейти на першоджерело, можна поділитися новиною з колегами, створити ризик або можливість на дашборді інформаційних ризиків.

А порівняння медіаакктивності дає можливість користувачу порівняти свою компанію та конкурентів за активністю в медіа. Зокрема, дізнатися, скільки публікацій було розміщено зі згадкою за обраний період.

Не менш важливо в період дії воєнного стану мати змогу проаналізувати риторику країни-агресорки, дослідивши матеріали російської пропаганди, а також моніторити дезінформацію та маніпуляційні настрої як російських, так і українських ЗМІ.

IT-платформа LIGA360 надає змогу об'єднати всю команду в єдиному рішенні, яке дозволить кожному перебувати в єдиному інформаційному просторі та слідкувати за інформацією для ухвалення виважених рішень і запобігати ризикам для бізнесу.

Об'єднуючи команду в єдине з LIGA360, ви отримаєте не лише ефективний інструмент для роботи всієї компанії, а й вигідне рішення для бюджету бізнесу.

Обирайте єдине командне рішення, яке включає такі ролі, як HR, бухгалтер, юрист і керівник - чотири ролі в одному рішенні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини