Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Австрія домовились про економічне співробітництво у розвитку проектів

Реклама

4 вересня, у Кракові під час візиту до Польщі Перший віцепремєр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко та Федеральний міністр праці та економіки Республіки Австрія Мартін Кохер підписали Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Республіки Австрія про економічне співробітництво у розвитку проектів. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Сподіваємося, що підписана сьогодні угода про економічне співробітництво дозволить нам започаткувати низку важливих проектів, зокрема, в сфері охорони здоров'я. Серед першочергових - будівництво та оснащення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» і сучасної університетської клініки у Києві, а також створення Національного реабілітаційного центру у Львові. Орієнтовна вартість цих проектів складатиме понад 500 млн євро”, - зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, для реалізації зазначених проектів буде залучене пов'язане пільгове довгострокове фінансування під гарантії європейських експортних кредитних агенцій. Очікується, що ефективна ставка залучення коштів не перевищить 3% річних, а термін запозичення складатиме до 14 років.

Угода про економічне співробітництво у розвитку проектів передбачає:

  • використання економічного потенціалу для зміцнення двосторонніх економічних відносин;

  • сприяння розвитку сучасної соціальної та навчальної інфраструктури, зокрема розвитку мережі сучасних медичних та професійно-технічних навчальних закладів;

  • сприяння розвитку ринку страхової медицини в Україні;

  • активізацію двосторонніх економічних відносин, у сфері інвестицій, інновацій та реалізації економічних проектів, особливо в галузі медичних технологій та закладів охорони здоров'я, але не обмежуючись ними.

Крім того, Австрія проявила ініціативу взяти шефство у відбудові Запорізької області, яка потребує розмінування території, відновлення житлової, освітньої, медичної інфраструктури та об'єктів житлово-комунального господарства, зруйнованих під час війни.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини