Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила євроінтеграційний закон, який має забезпечити відповідність законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам FATF

Реклама

Сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому один з важливих євроінтеграційних законопроєктів - про спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу (№ 6320). Про це повідомив Данило Гетманцев.

"Закон спрямований на спрощення подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичними особами, що вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, прискорення перевірки поданих відомостей, створення системи методологічної допомоги юридичним особам при визначенні кінцевих бенефіціарних власників та структури власності", - розповів він.

Прийняття цього законопроєкту спрямоване на виконання однієї з 7 вимог щодо продовження перемовин про членство України в ЄС.

Так, юридичні особи зобов'язані підтримувати відомості про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують зазначені зміни.

Повідомлення про зміну інформації подається у паперовій або електронній формі.

За неподання, несвоєчасне подання, порушення порядку подання або подання держателю Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань недостовірної інформації, передбаченої цим Законом, передбачено штраф у розмірі до 20 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 тис. грн).

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини