Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 7 вересня Нацбанк здійснюватиме операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову

Реклама

З 7 вересня Національний банк проводитиме операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову валюту для підкріплення кас банківських установ. Результати відповідних операцій будуть публікуватись в день їх проведення.

Ці заходи направлені на вирішення питання з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, що викликана ситуативними логістичними труднощами з її доставкою з-за кордону, і здійснюватимуться доки це буде необхідно.

"Поточна нестача готівкової валюти в окремих банках є тимчасовою. Національний банк уважно стежить за ситуацією та має достатньо готівкової валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців", - зазначив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.

У Нацбанку уточнили, що операції з обміну готівкової валюти на безготівкову між ним та банками жодним чином не впливатимуть на обсяг міжнародних резервів України.

Регулятор також рекомендує банкам збільшити обсяги завезення готівкової валюти, щоб унеможливити виникнення відповідних труднощів у майбутньому.

Найкращий подарунок до Дня підприємця - рішення LIGA360. Єдиний простір для вирішення щоденних завдань: електронна звітність, бізнес-розвідка, роз'яснення щодо підприємницької діяльності та повна база законодавства. Замовте LIGA360 прямо зараз, та витрачайте час на розвиток бізнесу, а не на рутину.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини