Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ відкрив справу проти Борщагівського хімфармзаводу за заявою конкурента

Реклама

Антимонопольний комітет України розпочав справу проти НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" за ознаками вчинення порушення у вигляді неправомірного збирання комерційної таємниці за скаргою компанії "Дарниця". Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

У заяві ФФ «Дарниця» повідомила, що під час розгляду справи в одному з українських судів його конкурент у тексті відзиву вказав інформацію про неї, зокрема, відомості щодо імпортованих товариством активних фармацевтичних інгредієнтів. На думку скаржника, ця інформація нарівні з відомостями про постачальників, вартістю експортованої на територію України фармацевтичної сировини, домовленостями з постачальниками, обсягами та умовами закупівлі такої продукції є закритою та має комерційний характер.

ФФ «Дарниця» зазначила, що не давала конкуренту дозволу на отримання, розголошення або використання іншим чином інформації, що містить комерційну таємницю і вважає, що цю інформацію було здобуто у протиправний спосіб.

Комітет встановив, що і заявник, і відповідач здійснюють виробництво та реалізацію лікарських засобів, для чого закуповують за кордоном однаковий перелік активних фармацевтичних інгредієнтів, відтак вони є прямими конкурентами.

Отримання «НВЦ «Борщагівський ХФЗ» закритої інформації щодо компанії-конкурента містить ознаки порушення, передбаченого статтею 16 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції», тому АМКУ відкрив справу.

За інформацією Комітету, за всю історію його роботи зафіксовано лише один схожий випадок. Так, у 2018 році Тимчасова адміністративна колегія оштрафувала ТОВ «Ергон-Електрік» на 360 тис. грн за неправомірне використання комерційної таємниці його конкурента - ТОВ «ТВК Вектор-ВС». Було встановлено, що дані, які є комерційною таємницею ТОВ «ТВК Вектор-ВС», ТОВ «Ергон-Електрік» отримало від його колишніх працівників. Останні, незважаючи на те, що підписали зобов'язання щодо збереження комерційної таємниці, перед звільненням скопіювали ці відомості, а потім використали їх для планування і здійснення господарської діяльності ТОВ «Ергон-Електрік».

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини