Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт щодо бронювання військовозобов'язаних пройшов перше читання

Реклама

20 вересня Парламент прийняв за основу законопроєкт № 7687 щодо внесення змін до Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Ним визначаються умови, за яких здійснюється бронювання військовозобов'язаних.

Так, за новою редакцією статті 25 Закону про мобілізацію, бронюванню будуть підлягати військовозобов'язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період;

  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);

  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;

  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Віднесення суб'єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів.

Такі військовозобов'язані не підлягатимуть прийняттю на службу у військовому резерві.

Згідно з проєктом Закону порядок та критерії бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час будуть визначатися Урядом.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини