Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпраці пояснили, які відпустки надаються працівникам в умовах спрощеного регулювання трудових відносин

Реклама

Головне управління Держпраці у Хмельницькій області роз'яснило, чи має працівник право на відпустки в умовах спрощеного регулювання трудових відносин.

Так, в умовах спрощеного режиму щорічні оплачувані відпустки та відпустки без збереження заробітної плати надаються працівникам відповідно до порядку та умов, визначених статтями 79, 84, 115 Кодексу законів про працю, з урахуванням таких особливостей:

1) на прохання працівника щорічна відпустка може бути поділена на частини будь-якої тривалості або надана повної тривалості з урахуванням встановлених КЗпП норм тривалості щорічних відпусток;

2) за сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін на термін більший ніж 15 календарних днів на рік, якщо така умова передбачена трудовим договором;

3) заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується до початку відпустки, якщо інше не передбачено трудовим або колективним договором.

Всі інші види відпусток, передбачених законодавством (зокрема, навчальні, творчі, для участі у змаганнях, для догляду за дитиною, при народженні дитини, «чорнобильські», учасникам бойових дій, працівникам, які мають дітей тощо), надаються відповідно до законодавства.

А ваш HR-департамент працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашої команди. Моніторте бренд роботодавця, діліться шаблонами та інструкціями для кадрового обліку, слідкуйте за змінами трудового законодавства. Тільки зараз підключіть 5 співробітників усього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини