Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив умови використання грантових коштів за програмою "єРобота"

Реклама

Кабінет Міністрів удосконалив умови грантової програми «єРобота», зокрема, розширив напрямки використання грантових коштів в рамках програми “Власна справа”. Відповідні зміни унесені до постанови від 21.06.2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» 27 вересня.

Так, переможці програми зможуть витрачати отримані кошти для покриття наступних напрямів витрат:

  • закупівля програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг пов'язаних з реалізацією бізнес-плану (до 50% всіх коштів);

  • орендну плату за нежитлові приміщення (до 25% всіх коштів);

  • орендну плату за обладнання (до 10% всіх коштів);

  • лізинг обладнання, крім особистого автотранспорту (до 50% всіх коштів);

  • послуги маркетингу та реклами (до 10% всіх коштів);

  • використання у підприємницькій діяльності прав інших суб'єктів господарювання (комерційна концесія).

Крім того, до вже затвердженого бізнес-плану можуть бути внесені зміни. У разі збільшення вартості предмета договору з постачальником може бути проведена доплата суми коштів у межах граничного розміру мікрогранту отримувача. У такому випадку отримувач вносить відповідні зміни до бізнес-плану, надсилає його на погодження до уповноваженого банку та до відповідного регіонального центру зайнятості.

У разі зміни цільового призначення отримувач звертається до Державного центру зайнятості з відповідною заявою, викладеною в довільній формі, з обґрунтуванням зміни цільового призначення коштів мікрогранту. Комісія ДЦЗ на найближчому засіданні ухвалює рішення про що інформує отримувача листом на електронну пошту. ДЦЗ повідомляє уповноваженому банку протягом п'яти робочих днів з моменту прийняття позитивного рішення щодо зміни цільового призначення.

Також зміни внесені в частині перевірки ділової репутації позичальника, а саме - уточнені та деталізовані критерії для відмови.

Довідково

Урядовий проект «єРобота» передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

За матеріалами Мінекономіки.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини